• All products are added to your cart.

Work Sharp Guided Field Sharpener

€9 Korting
1 / 2
€44,95 €35,95
Work Sharp Guided Field Sharpener
Ordered before 17:00, shipped the same day!! You got: 03:39 hours
Work Sharp Guided Field Sharpener

The Work Sharp Guided "Field" sharpener is een complete mes en gereedschap slijper voor gebruik in het veld of onderweg past makkelijk in je rugzak, gereedschapskist, tackle box, handschoenenkastje, boot,of auto en heb je onderweg alles bij je wat maar nodig is om je mes te slijpen. Waar je vaak kiest voor alleen een slijpsteen om niet teveel ruimte en gewicht mee toe moeten nemen, heeft Work Sharp een slijptool gemaakt dat kleiner is dan menige slijpsteen terwijl het toch 5 slijpfases heeft en jou ook nog eens helpt bij het vinden van de juiste slijphoek.

De eerste slijpfase is het grove diamanten plaatje. Als de snede van jouw mes hersteld moet worden begin je met slijpen op het grove diamanten slijpoppervlak. Herhaal dit net zo vaak totdat je geen hapjes of bramen meer op de snede ziet. je hoeft hierbij niet veel druk op jouw mes te zetten.

De tweede slijpfase is het fijne diamanten plaatje. Slijp één zijde van de snede totdat je aan de andere kant van een snede een rand voelt. Slijp daarna de andere zijde van de snede. Hierna zal je mes scherp zijn, maar om de scherpte optimaal te maken ga je door op de draaibare keramische slijpstaaf aan de zijkant. Deze heeft een medium en fijne kant die het slijpen afmaken. Tenzij je alleen met het allerbeste tevreden bent. Dan gebruik je de leather strop voor het laatste polijstwerk. De strop is ook ideaal voor het scherp houden van je mes!

Ook aan gekartelde messen is gedacht. Als de kartels te fijn zijn voor de grote keramische slijpstaaf is er ook een klein en dun slijpstaafje. Hiermee kunnen kleine kartels geslepen worden. De Guided Field Sharpener is goed vast te houden tussen duim en wijsvinger. Het handgreepje heeft precies de goede vorm. Aan de zijkant van de slijpstenen zit een hulpstuk voor een hellinghoek van 20 graden, wat voor veel messen een perfecte slijphoek is. Ook mag niet onvermeld blijven dat de draaibare slijpstaaf ook een kant heeft die speciaal bedoeld is om vishaakjes te slijpen.

De diamanten slijpsteentjes zitten met een magneetje vastgeklemd aan de Guided Field Sharpener. Als je ze verwijdert komt een kleine bergruimte tevoorschijn waarin ook vormen zijn uitgespaard die je kan gebruiken om pijlpunten vast te schroeven. Dit veelzijdige slijphulpje mag je met recht een 'Zwitsers zakmes voor je mes' noemen.

Gewicht 135 gram
Lengte 17.2 cm
Hoogte 2.5 cm
Breedte 4.3 cm
Lengte bruikbare deel 10.2 cm
Breedte bruikbare deel 2.5 cm
Korrelgrootte Grof (220-600), Fijn (1000-3000)

Reviews
Reviews
0 stars based on 0 reviews
0 stars based on 0 reviews