• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Morakniv Lok Wildernis mes | Bushpappa.nl

1 / 6
€229,95 €165,95
De Morakniv Lok een handgemaakt, robuust mes met Full-tang constructie gemaakt voor de ontdekkingstocht. DUURZAAM want is gemaakt van 100% gerecycled Zweeds RVS
Voor 17:00 besteld, dezelfde dag verzonden!! Je hebt nog: 03:39 uur
Morakniv Lok Wildernis mes | Bushpappa.nl

De Morakniv Lok Wildernis mes is een handgemaakt, robuust mes met Full-tang constructie gemaakt voor de ontdekkingsreiziger.

De ergonomisch gevormde greep van de Morakniv Lok Wildernis mes komt samen met zijn 3,2 mm dikke lemmet, om een mes te worden waar je op vertrouwen kan als zich een veeleisende situatie voordoet. Een mes klaar voor intensief outdoor gebruik.

“Lok-Anders Mattsson werd tijdens zijn leven legendarisch vanwege zijn bijzondere technische talent. Regelmatig zag de lokale bevolking Lok lopen met een maat tussen zijn handen, wonderbaarlijk kwam hij altijd in zijn werkplaats aan zonder deze precieze maat te verliezen. Dat is wie hij was, en ondanks zijn absurditeit, zou hij verbazingwekkend nauwkeurig geweest zijn. Vandaag, meer dan een eeuw later, is deze werkwijze nog steeds een teken van vakmanschap in Mora.”

Het vlijmscherpe lemmet van de Morakniv Lok Wildernis mes is gemaakt van 100% gerecycled Zweeds RVS, een duurzame en lokale manier om met een schaars materiaal om te gaan. Deze staalsoort heeft een uitstekende taaiheid, scherptebehoud en duurzaamheid. Een goede keuze voor een allround outdoor mes. Het lemmet is afgewerkt met een zwarte PC-coating, deze geeft het lemmet een unieke uitstraling en contrasteert prachtig met de glanzende scandi grind snede. Verder is de rug van het lemmet vlakgeslepen zodat deze goed geschikt is voor het gebruik met een firesteel.

De Morakniv Lok Wildernis mes heeft een ergonomisch gevormd heft met een geïntegreerde vinger guard en is gemaakt van blank essenhout afkomstig uit Europese FSC® bossen. Essenhout is een verbazingwekkend materiaal dat van nature duurzaam is. Het hout is enkel behandeld met een beschermende laag was, hierdoor blijven de eigenschappen van het hout zijn gehele levensduur behouden.

De bijgeleverde schede beschermt de snede van de Morakniv Lok Wildernis mes en voorkomt ongewenst snijden. De schede is gemaakt van plantaardig gelooid leer, hierdoor is het leer op een natuurlijke manier beschermd tegen de elementen. Ook zal het leer tijdens zijn leven een patina ontwikkelen die het verhaal van zijn gebruik verteld en elk mes uniek maakt.

Specificaties van de Morakniv Lok Wildernis mes:

  • Lengte lemmet: 10,8 cm
  • Lengte handgreep: 12 cm
  • Lengte totaal: 22,8 cm
  • Gewicht: 165 gram
  • Staalsoort: Roestvrij staal
  • Model Lemmet: Drop Point
  • Materiaal handgreep: Essen
  • Schede: Leder

Reviews
Reviews
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
0 sterren op basis van 0 beoordelingen