• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Nikwax TX.Direct wash-in

1 / 1
€13,95
Dit impregneermiddel is handig en snel te gebruiken in de wasmachine en herstelt de waterafstotende laag van alle ademende mackintoshirts.
Voor 17:00 besteld, dezelfde dag verzonden!! Je hebt nog: 03:39 uur
Nikwax TX.Direct wash-in

Ademende, waterdichte kledingstukken lopen het grootste risico om van binnen zweterig en nat te worden wanneer ze worden gebruikt onder vochtige of natte omstandigheden. Als de buitenste stof water absorbeert, kan het kledingstuk tot 70% van zijn ademende eigenschappen verliezen. Daarom moet u de langdurige waterafstotendheid (DWR) op de buitenste stof van uw jas onderhouden, zodat het comfort behouden blijft. Deze zal uiteindelijk slijten en dient vernieuwd te worden met Nikwax TX.Direct®.

Als we hard werken, zweten we veel. Het verdampen van zweet koelt ons lichaam af en geeft ons een comfortabel gevoel. Maar als het regent, willen we voorkomen dat we nat worden en dragen we waterdichte bovenkleding om ons droog te houden. Deze waterdichte stoffen moeten waterdamp doorlaten ofwel 'ademen', anders kan ons zweet niet verdampen, raken we oververhit en worden we nat door condensvorming. Daarnaast zullen, als de buitenste stof van uw kledingstuk water absorbeert en doordrenkt raakt, de ademende eigenschappen ervan worden aangetast, waardoor u zich klam en nat zult voelen. Nikwax TX.Direct® voegt langdurige waterafstotendheid (DWR) toe, wat de absorptie van water voorkomt en de ademende eigenschappen behoudt. U blijft droog en voelt zich comfortabel.

Uw regenkleding kan water opzuigen, alleen omdat het vuil is. Probeer het eerst te reinigen met Nikwax Tech Wash®. Als het vrij nieuw of onlangs opnieuw waterdicht gemaakt is, zal de langdurige waterafstotendheid (DWR) al worden hersteld met een wasbeurt. Maar wanneer het kledingstuk flink gedragen is, zult u DWR moeten toevoegen met Nikwax TX.Direct® nadat u het eerst hebt gereinigd met Nikwax Tech Wash®.

Nikwax TX.Direct® Wash-In is de marktleider. Het is gemakkelijk en snel te gebruiken in de wasmachine en de sterke langdurige waterafstotendheid (DWR) ontwikkelt zich tijdens het drogen in de open lucht. Het gebruik in de wasmachine zorgt ervoor dat de behandeling dwars door het kledingstuk heengaat, zodat naast de stof ook naden en koordjes bereikt worden. Daarnaast is het niet nodig om de wasdroger te gebruiken, wat energie bespaart en oudere, meer kwetsbare kledingstukken beschermt tegen hitte. Nikwax TX.Direct® Wash-In is speciaal ontworpen en geoptimaliseerd voor ademende, waterdichte kledingstukken. Het laat een flexibel, waterafstotend laagje achter op de individuele vezels, laat waterdamp door en behoudt de ademende eigenschappen.

Gebruiksaanwijzing bij machine gebruik:
Voor het beste resultaat alle niet-wasbare delen verwijderen en de kleding eerst reinigen met Nikwax Tech Wash®. Het is niet nodig de kleding eerst te drogen voor het impregneren.

  • Verwijder alle zeepresten uit het zeepbakje.
  • Doe maximaal 2 kledingstukken inde wasmachine.
  • Gebruik 100ml per kledingstuk.
  • Draai een synthetisch wasprogramma op 30° en centrifugeer op lage toeren.
  • Kleding waarvan de afgeplakte naden losraken, niet in de machine wassen.*
  • Om de waterafstotende eigenschappen niet te verliezen altijd wassen met Nikwax Tech Wash®. Gebruik geen traditioneel wasmiddel.

* Bij oudere of versleten kleding kan de tape op de naden beschadigen en loslaten. Dit kan worden verholpen door een speciaal hiervoor bestemde heldere lijm, na het impregneren en drogen aan te brengen.

Gebruiksaanwijzing bij handmatig gebruik:
Gebruik handschoenen.

  • Vul een teil met 6 liter handwarm water en dompel 1 schoon kledingstuk er in onder.
  • Voeg 50ml TX.Direct®.
  • Doorroeren, 5 - 10 minuten laten weken, dan nog eens goed doorroeren.
  • Spoelen in koud water tot het spoelwater helder is.

Reviews
Reviews
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
0 sterren op basis van 0 beoordelingen