• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Tarps

Een tarp is de meest veelzijdige toevoeging op je uitrusting. Het gebruiken van een tarp brengt je dichter bij je omgeving, en zorgt er voor dat je beschermt bent tegen de weerselementen.
Merken
DD Hammocks Double Bed Mosquito Net
€24,95
+
Bushmen Thermo Tarp 3x2 Olive Green of Camo
€52,95
+
DD Hammocks Tarp XL Olive Green of Coyote Brown 4,5 x 3
€66,95
+
DD Hammocks Tarp 3,5x3,5 Olive green
€68,99
+
Bushmen Thermo Tarp 3x3 Olive Green of Camo
€74,95
+
DD Hammocks Tarp Olive Green of Coyote Brown 4x4
€74,95
+
Bushmen Ultralight Tarp 3x2
€84,95
+
Bushmen Thermo Tarp 4x3 Olive Green of Camo
€84,95
+
Bushmen Thermo Tarp 4x4 Olive Green
€109,95
+
Bushmen Ultralight Tarp 3x3
€123,95
+
Lesovik GROZA Ultralight 3×3 Tarp Kangaroo Brown
€144,50
+
Lesovik GROZA Ultralight 3×3 Tarp Crocodile Green
€144,50
+
Lesovik HEKSA 3,6 x 3 Tarp Kangaroo Brown
€149,00
+
Lesovik HEKSA 3,6 x 3 Tarp Crocodile Green
€149,00
+
Duluth Pack Pathfinder Canvas Tarp + Canvas wax
€385,90 €285,90
+

Bij Bushpappa verkopen we uitsluitend tarps van hoge kwaliteit. Een tarp wordt gemaakt van stevig materiaal zoals polyethyleen, canvas of vinyl en wordt vaak gebruikt voor bescherming tegen weersinvloeden of voor het afdekken van objecten om ze te beschermen tegen vuil, stof of vocht. Tarps zijn verkrijgbaar in verschillende maten, diktes en sterktes en kunnen worden bevestigd met behulp van oogjes, touwen, elastieken of andere bevestigingsmiddelen. Een tarp is veelzijdig en handig in veel verschillende situaties waarin bescherming tegen de elementen nodig is.

 

Gebruik van een tarp 

Een tarp kan een waardevol hulpmiddel zijn bij bushcraft. Zo kan een tarp in de volgende situaties gebruikt worden:

  • Onderkomen: Een tarp kan worden gebruikt om een eenvoudig onderkomen te creëren. Door de tarp op te spannen tussen bomen of andere stevige punten, kan het dienen als een beschutting tegen regen, sneeuw of zon.
  • Grondzeil: Een tarp kan dienen als een waterdicht grondzeil om je slaapuitrusting, zoals een slaapzak of matras, te beschermen tegen vocht en kou van de grond. Plaats de tarp onder je slaapplaats om een barrière te creëren tussen de grond en je uitrusting.
  • Schaduw: Bij warm weer kan een tarp als schaduwzeil dienen om verkoeling te bieden. Span de tarp op tussen bomen om een schaduwrijke plek te creëren waar je kunt rusten of koken zonder directe blootstelling aan de zon.
  • Opbergen: Gebruik een tarp om je uitrusting en voorraden af te dekken en te beschermen tegen weersinvloeden. Je kunt een tarp over je rugzak, voorraden, houtstapel of andere uitrusting leggen om ze droog te houden bij regen of sneeuw.
  • Koken: Een tarp kan worden gebruikt als kook- of eetruimte. Door de tarp op te spannen boven een kampvuur of kookplek, kun je een droge ruimte creëren om te koken en te eten, zelfs bij slecht weer.

 

Voordelen van een tarp

Onze tarps zijn niet alleen duurzaam in gebruik, maar brengen ook nog andere voordelen met zich mee. 

  • Zoals eerder gezegd beschermt een tarp je tegen de elementen: Het kan dienen als een effectieve bescherming tegen regen, sneeuw, zon en wind. Het kan je helpen droog te blijven bij slecht weer, je beschermen tegen de zonnestralen op hete dagen, en je uitrusting en voorraden droog houden.
  • Veelzijdigheid: Een tarp is een veelzijdig stuk uitrusting dat op verschillende manieren kan worden gebruikt, zoals onderkomen, grondzeil, schaduwzeil, opberghoes, kook- of eetruimte, en meer. Dit maakt het een handig hulpmiddel voor verschillende outdoor-activiteiten zoals kamperen, wandelen, bushcraft, survival of in noodsituaties.
  • Lichtgewicht en draagbaar: Tarps zijn meestal licht van gewicht en kunnen compact worden opgevouwen, waardoor ze gemakkelijk te dragen zijn in een rugzak of andere outdoor-uitrusting. Dit maakt ze geschikt voor backpackers, kampeerders en avonturiers die gewicht en ruimte willen besparen in hun uitrusting.
  • Kostenbesparend: In vergelijking met andere soorten onderkomens, is een tarp een kosteneffectieve optie. Het is vaak goedkoper dan een tent of andere outdoor-shelter en kan toch effectieve bescherming tegen de elementen bieden.
  • Aanpasbaarheid: Tarps zijn doorgaans verkrijgbaar in verschillende maten, vormen, kleuren en materialen, waardoor je kunt kiezen wat het beste past bij je behoeften en de omstandigheden van je avontuur. Ze kunnen worden aangepast en opgezet op verschillende manieren, afhankelijk van de situatie en je voorkeur.

 

Verschillende soorten tarps

Tarps komen in verschillende maten en kleuren voor. Bij Bushpappa vind jij de tarp die het beste bij je past. Zo verkopen wij tarps in de maten: 3x3, 3.5x3,5, 4x4, 4.5x3, 4x3 en nog veel meer. Niet alleen qua maat, maar ook qua kleur hebben wij een groot assortiment. Bij ons is een tarp verkrijgbaar in de kleuren crocodile green, kangaroo brown, camo, sunset orange en nog veel meer!