Over ons

Contact informatie

Bushpappa.nl
Westerhout 40
2211 TR Noordwijkerhout
Bel ons nu: 0(031)621912687
Email: sales@bushpappa.nl
KvK nummer 62392921
Btw nummer NL139335663B
Bankrekening NL64 KNAB 0722026110

Welkom bij Bushpappa! 

Ik ben Rick van der Velde en ik heb deze webshop opgezet als bushcraftende pappa, die wil dat bushcraften voor iedereen bereikbaar blijft en hoopt dat meer mensen het leven met en in de natuur zullen omarmen.

Wat begonnen is om de hobby, is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze webshop en zal het assortiment blijven groeien met producten die het buiten zijn aangenamer maken.

De natuur in gaan is zoveel meer dan alleen een wandeling in het bos, wat ook heel fijn kan zijn natuurlijk. Samen de natuur in, kinderen mee en genieten van wat er om ons heen is en zien wat de natuur ons te bieden heeft, iets wat wij dan ook regelmatig doen.

Wandelschoenen aan, rugzak op en gaan, dat is waar ik mijn rust vandaan haal en de alledaagse hectiek los kan laten.

In een lang, ver verleden heb ik samen met een vriend ooit het idee opgevat om op survival te gaan in Borneo. We zijn ons gaan verdiepen in survival technieken, hebben de S.A.S. survival gids aangeschaft en we waren er helemaal klaar voor!....... Nadat we de film "In to the Wild" hadden gezien, leek het ons toch wel handig om wat basiskennis te vergaren en hebben we een basiscursus bij Wildernisschool Outback voor Bushcraft en Survival, van Mark Burg, gevolgd. Hier hebben veel bruikbare kennis opgedaan over bushcraften en ook zeker over hoeveel eten er eigenlijk te krijgen is in de natuur.

Na gevat te zijn door de bushcraftkoorts hebben we nog 2 cursussen bij Extra “Beleef het buiten” van René Nauta en Beke Olbers gevolgd en een trektocht door Schotland met hun gedaan, ook hier weer een berg aan kennis vergaard. 

Iedere cursus, workshop of trektocht kom je er telkens weer achter hoeveel je eigenlijk nog niet weet. Met die gedachte in ons achterhoofd zijn we dan ook nog meer cursussen gaan volgen, maar nu bij Woodlore van Ray Mears.

Inmiddels kunnen we wel stellen dat onze kennis meer dan voldoende is om er alleen op uit te trekken. We hebben dan ook al flink wat bushcraft, hike en kano avonturen achter de rug en er zullen er uiteraard nog veel meer volgen.