• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Casstrom Safari Mini Hunter - Black - G10

€104,95
De Casstrom Safari is ontworpen als een compact jachtmes voor kleiner wild. Toch is dit mes uitstekend geschikt als vaststaand EDC-mes.
Casstrom Safari Mini Hunter - Black - G10

De Casström Safari is ontworpen door Alan Wood. Deze Britse messenmaker heeft een reputatie als een van de beste ter wereld. Hij is onder meer bekend door zijn samenwerkingen met Ray Mears. De fantastische prestaties en ergonomie zijn dus absoluut geen toeval: Wood weet wat ervoor nodig is een een goed mes te maken.

Het lemmet is gemaakt van Zweeds Sandvik 12C27-staal. Roestvast en goed na te slijpen. Heel erg handig. Opvallend is de dunne holslijping van het lemmet. Het mes snijdt hierdoor fantastisch. De greep is, zoals je van Casström gewend bent, enorm comfortabel. Zelfs bij langdurig gebruik blijft hij fijn in de hand liggen. Met dit mes kan je veel controle over het relatief korte lemmet uit oefenen.

De greep is gemaakt van G10. Dat is een enorm sterk composietmateriaal. Opvallend en zeldzaam voor een productiemes is de tapered tang. Dit betekent dat Casström het deel van het mes dat tussen de greepdelen zit taps laat toelopen tot het eind van de greep. Dit ziet er enorm mooi uit en zorgt er tegelijk voor dat de balans perfect is.

De Casström Safari wordt geleverd met een degelijke lederen schede. Deze heeft een riemlus voor een riem tot (ongeveer) 5 cm breed.

Reviews
Reviews
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
0 sterren op basis van 0 beoordelingen