• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Hakbijl

Merken
Hultafors Aby 0,7 Premium hakbijl / Forest Axe
€173,95 €99,95
+
Hultafors Agelsjon Trekkingbijl mini 0,5 Premium Classic
€119,95
+
Njord Malin Small | Trekkingbijl
€49,95
+
Hultafors Qvarfot 0,85 Premium hakbijl / Felling Axe
€128,95
+
Njord Arvid Medium Universeelbijl
€79,95
+
Njord Snida Carving Bijl
€149,95
+
Njord Huldra Damast Medium Universeelbijl
€139,95
+
Hultafors Trekkingbijl H 009 SV
€79,95 €72,95
+
Robin Wood Carving Bijl
€114,95
+
Hultafors Ekelund 0,85 jagersbijl / Premium Hunting Axe
€132,95
+
Robin Wood Carving Bijl Large
€119,95
+
Hultafors Hakbijl HY10 - 0,9 SV
€79,95
+
Fiskars CanadaSolid Outdoor Bijl Medium
€44,95 €39,95
+
Hultafors Trekkingbijl H 006 SV
€74,95
+
Njord Skade Damast Small Trekkingbijl
€89,95
+
Njord Skarp Carving bijl
€149,95
+
De Woodland Axe van Robin Wood
€83,00
+
Njord Vidar Viking Damast Medium Vikingbijl
€139,95
+
Mora Camping Axe Outdoor Bijl Groen of Oranje
€59,95 €54,95
+
Hultafors Classic Trekkingbijl Hultan 0,5 Premium
€129,95
+
Njord Viktor Viking Medium Vikingbijl
€79,95
+
Fiskars Norden N12 Kloofbijl
€79,95
+
Fiskars Norden N10 Outdoorbijl
€74,95
+
Fiskars Norden N7 Outdoorbijl
€59,95
+

Als je gaat bushcraften of op survival gaat, wil je natuurlijk wel een geschikte outdoor bijl kopen. Als je flink met hout in de weer gaat, en dan vooral met de wat grotere takken en houtblokken, is het verstandig om één of meerdere survival bijlen mee te nemen. Afhankelijk van hoe serieus je al deze activiteiten gaat aanpakken, kun je uit de voeten met een fijne universele outdoor hakbijl of zul je juist verschillende specialistische bijlen moeten kopen.

Hakbijl: Traditionele methodes voor het kapwerk van kleine bomen

Een hakbijl is een onmisbaar gereedschap voor het kapwerk van kleine bomen. De traditionele methodes voor het maken van een hakbijl zijn nog steeds van toepassing en zorgen voor een kwalitatief hoogwaardig stuk gereedschap. Hieronder vind je enkele belangrijke kenmerken van een goede hakbijl.

Handgesmede bijl

Een goede hakbijl heeft een handgesmede bijlkop, gemaakt van gezandstraald en helder gelakt staal. Dit zorgt voor een sterk en duurzaam gereedschap dat geschikt is voor verschillende klussen. Bovendien is het staalvan de bijlkop gemaakt van Zweeds bijlenstaal met geavanceerde bladgeometrie voor optimale slagkracht. Een voorbeeld van een handgesmede bijl is de Njord Skade Damast Small Trekkingbijl.

Gemaakt voor verschillende klussen, van brandhout tot bushcraften

Een hakbijl kan worden gebruikt voor verschillende klussen, van het hakken van brandhout tot het vellen van bomen. Het is belangrijk om te kiezen voor een hakbijl die geschikt is voor uw specifieke behoeften. Er zijn verschillende merken en modellen beschikbaar, dus kies er een die past bij uw tuingereedschap en klussen. Wij hebben in ons assortiment veel hakbijlen die ideaal zijn voor bushcraften. Als je flink met hout in de weer gaat, dan is het verstandig om één of meerdere survival bijlen mee te nemen.

Voor het kapwerk van kleine bomen is een kleine en compacte hakbijl ideaal. Het moet gemakkelijk te hanteren zijn en toch voldoende slagkracht hebben om het werk snel en efficiënt te kunnen uitvoeren. Een goede hakbijl is gezandstraald voor een betere duurzaamheid en de snede moet scherp genoeg zijn voor het hakwerk van kleine bomen.

Waarvoor gebruik je een hak- of survivalbijl?

Als je gaat bushcraften is het belangrijk om goed voorbereid te zijn, en daar hoort een goede bijl bij. Een universele bijl is dan ook een onmisbaar stuk gereedschap voor deze activiteit. Het is daarbij belangrijk dat de bijlkop speciaal gecoat is, zodat deze goed bestand is tegen alle weersomstandigheden. De bijlkop van mijn hakbijl is dan ook speciaal gecoat en gemaakt van heldergelakt staal, waardoor deze er niet alleen mooi uitziet, maar ook nog eens lang meegaat.

Tijdens het bushcraften kom je vaak kleine bomen tegen die je moet kappen. Dit is geen probleem met een compacte hakbijl. Hiermee kan je gemakkelijk en snel kleine bomen omhakken en een kampvuur aanmaken met het aanmaakhout dat je met dezelfde bijl hebt gekapt.

Verschillende merken survival bijlen

In de wereld van outdooractiviteiten, survival, bushcraft en avontuur, spelen de keuze van de juiste bijl en de kwaliteit van het merk een cruciale rol. Er zijn verschillende merken die bekend staan om hun uitstekende bijlen, zoals Njord, Hultafors en Fiskars, die specifiek ontworpen zijn voor outdoor acitviteiten. Laten we eens kijken naar wat deze merken te bieden hebben voor elk van deze bijltypes:

Njord:

Survival bijl: Njord biedt survival bijlen die compact, duurzaam en veelzijdig zijn. Ze zijn ideaal voor noodsituaties in de wildernis en kunnen helpen bij taken als hout hakken en schuilplaatsen bouwen. De interne link hier biedt meer informatie over Njord's survival bijlen.

Hultafors:

Survival bijl: Hultafors staat bekend om zijn betrouwbare en duurzame survival bijlen. Deze bijlen zijn ideaal voor noodsituaties en overlevingsscenario's, met scherpe snijkanten en ergonomische handgrepen voor efficiënt gebruik. Klik hier voor meer informatie over Hultafors' survival bijlen.

Bushcraft bijl: Hultafors biedt bushcraft bijlen van hoge kwaliteit die geschikt zijn voor het bewerken van hout en andere bushcrafttaken. Ze zijn robuust en betrouwbaar, perfect voor avonturiers. 

Outdoor bijl: Hultafors heeft ook outdoor bijlen in hun assortiment die geschikt zijn voor diverse buitenactiviteiten. Ze zijn ontworpen om bestand te zijn tegen ruwe omstandigheden en bieden betrouwbare prestaties. 

Fiskars:

Survival bijl: Fiskars staat bekend om zijn innovatieve benadering van bijlen, en hun survival bijlen zijn geen uitzondering. Ze zijn licht van gewicht, maar toch krachtig en efficiënt voor survivaldoeleinden. 

Bushcraft bijl: Fiskars biedt hoogwaardige bushcraft bijlen met scherpe messen en duurzame constructie. Ze zijn ideaal voor houtbewerking en outdoorprojecten. 

Met de keuze uit deze merken en bijltypes kun je je buitenavonturen met vertrouwen tegemoet treden, wetende dat je kunt rekenen op de kwaliteit en prestaties die Njord, Hultafors en Fiskars te bieden hebben.

 

Bushcrafting en hakbijl / survivalbijl

Bushcraften is een geweldige manier om de natuur te verkennen en te leren hoe je in het wild kunt overleven. Een essentieel onderdeel van bushcraften is het hebben van de juiste uitrusting, waaronder een bijl. En niet zomaar een bijl, maar een speciaal gecoate bijlkop die is gemaakt van heldergelakt staal en een handvat heeft dat is gebogen en gemaakt van gezandstraald hickory hout.

Met deze bijl kun je kleine bomen omhakken en snoeien voor het maken van een onderkomen en het verzamelen van brandhout. De kleine kapwerkzaamheden kunnen worden gedaan met een kleine kapwerk gemaakt van gezandstraald staal. Het gezandstraalde en heldergelakte staal zorgt ervoor dat de bijlkop beschermd is tegen corrosie en langer meegaat.

Als je eenmaal de bomen hebt omgehakt, kun je beginnen met kloven met behulp van de bijl en de kloofbijl. Deze bijlen zijn handgesmeed en gemaakt van staal, wat zorgt voor een scherpere en duurzamere snede. Het gemaakte werk is van hoge kwaliteit en zal je helpen bij het opzetten van een kamp en andere klussen die je onderweg tegenkomt.

Het handvat van de bijl is gebogen en gemaakt om comfortabel in de hand te liggen en meer controle te bieden tijdens het hakken. Bij ons vind je hakbijlen die je ondersteunen tijdens het bushcraften!

Bestel voor 17.00 uur je producten in onze webshop

Een outdoor of survival bijl koop je net als al je andere survival uitrusting in de webshop van Bushpappa. Of je nu normale outdoor hakbijl, een survival bijl of een bushcraft bijl wilt kopen, de bijlen zijn altijd van goede kwaliteit. Zo heb je altijd een goede tool om brandhout te hakken, bomen om te hakken of hout uit te hakken om te carven. Ze worden doorgaans geleverd met lederen schede of opberghoes, waarmee je de bijl thuis goed kunt opbergen of veilig bij je kunt dragen. Het handvat is meestal van hout maar soms ook van kunststof. Heb je nog vragen of behoefte aan persoonlijk advies? Neem gerust contact op via +31621912687 of stuur een e-mail naar [email protected]