• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Firesteels

Merken
Firesteel los zonder handvat in diverse maten
€9,50
+
Light my Fire Firesteel Bio army 2.0
€22,95
+
KUPILKA Firesteel 8, Original
€19,95
+
Light My Fire Firesteel Bio 2.0 Scout
€14,95
+
Smith's Pack Pal Tindermaker and Fire Starter
€14,95
+
Hultafors firesteel
€12,99
+
Light My Fire Fire N Grill
€42,95 €32,95
+

Gemakkelijk vuur maken met firesteel  

Als je snel vuur wilt maken zonder een aansteker of lucifers, is vuur maken met een firesteel de beste oplossing. Een firesteel is een ferroceriumstaaf, dat je gebruikt in combinatie met een ‘strijker’, die je snel en hard langs de firesteel schaaft om vonken te maken. Bij ons kun je de voor jou perfecte firesteel kopen! 

Wat is firesteel?

Firesteel is een tool die al vele jaren wordt gebruikt door mensen in de outdoor, bushcraft en survival wereld. Het is een klein staafje dat vonken genereert wanneer je er met een scherp metaal voorwerp langsschaaft. Deze vonkjes kunnen verschillende materialen ontsteken, zoals tondel of droog gras, om een ​​brand te veroorzaken. De firesteels waren oorspronkelijk speciaal ontwikkeld voor het Zweedse leger.

Soorten merken firesteel

Bij Bushpappa slaag je altijd, met een groot aanbod aan voordelige en kwalitatief hoogwaardige firesteels, van gerenommeerde merken als Kupilka, Light My Fire,, Hultafors en Smith's. Je kunt losse firesteels bestellen, zonder handvat, of - zoals gebruikelijk - met een ‘striker’ eraan vast. Sommige hebben een lanyard (touwtje) of zijn multifunctioneel met bijvoorbeeld, een liniaal, een fluitje en opbergruimte voor tondel. Ze zijn geschikt voor extreme hoogtes, zuurstofarme lucht en zijn gemaakt van rare-earth metals. Tenslotte zijn er vele kleuren handvatten en touwtjes beschikbaar, van oranje tot groen tot houtkleur.

Light my fire firesteel

De Light my fire firesteel is een vuurstarter gemaakt van ferrocerium in de vorm van een staaf en is ook uitgerust met een noodfluitje in de schraper. Een onmisbare uitrusting voor Bushcraft, survival, jacht, sportvissers en kampeerders. Sinds 2019 is er de Firesteel Bio army 2.0 die speciaal gemaakt is van biobased plastic. Met oog op een betere toekomst gebruikt Light My Fire vanaf 2019 alleen nog biobased plastic voor de productie van hun producten.

Met "biobased" worden materialen bedoeld die gemaakt zijn van biomassa gewonnen uit plantaardige grondstoffen zoals maïs, suikerriet en cellulose. Het biobased assortiment is te herkennen aan de nieuwe kleuren van natuurlijke, zachte, aardse en vredige tinten. Op het gebied van verpakking is ook gekozen voor 100% recyclebaar of herbruikbaar materiaal. Zo koop jij een product dat duurzaam is.

Voordelen van firesteel?

Een voordeel van firesteel is de betrouwbaarheid. In tegenstelling tot lucifers of aanstekers kan firesteel onder alle weersomstandigheden worden gebruikt, inclusief regen, wind en sneeuw. Er is ook geen brandstof of elektriciteit voor nodig, waardoor het een duurzamere en kosteneffectievere optie is voor outdoor-avonturiers. Maar je kunt het natuurlijk ook gewoon in je eigen tuin gebruiken!

Een ander voordeel van firesteel is de duurzaamheid. Een goede firesteel kan duizenden strikes aan, waardoor het een duurzaam en betrouwbaar hulpmiddel is in overlevingssituaties. Het is ook lichtgewicht en compact, waardoor het gemakkelijk mee te nemen is in een rugzak of survivalkit. 

Uitdaging

Het gebruik van firesteel vereist echter enige oefening en vaardigheid. Het is belangrijk om te weten hoe je op de juiste manier op de staaf schaaft om vonken te creëren en hoe je de door jou gekozen tondel kunt ontsteken. Het is ook belangrijk om voorzichtig te zijn bij het maken van vuur, aangezien bosbranden gemakkelijk kunnen ontstaan.. Volg hierom een cursus bij 1 van de vele bushcraftscholen of ga gewoon met Bushpappa mee naar Finland.

Koop bij Bushpappa

In onze webshop hebben wij diverse firesteels te koop, evenals verschillende toebehoren. Met behulp van de filtermogelijkheden bepaal je eenvoudig welk merk, model, welke kleur en prijscategorie je te zien krijgt. Bedenk even goed wat voor product je nodig hebt. Hoe, waar en hoe lang wil je de firesteel gebruiken bijvoorbeeld? Sommige zijn namelijk dikker en langer en kun je dus vaker strijken, maar een extra compact exemplaar is natuurlijk ook handig. 

In onze webshop verkopen wij nog veel meer producten om vuur te maken. Kijk gerust rond en vind wat je nodig hebt!