• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Survival tenten

Welkom bij onze survival- en outdoortenten! Ontdek een breed assortiment duurzame en betrouwbare tenten, perfect voor elke buitenactiviteit. Of je nu kampeert of aan survival doet, wij hebben de ideale tent voor jouw avontuur.
Merken
Highlander Blackthorn 1 lichtgewicht 1 persoons tent Hunter Green
€84,95 €74,95
+
Highlander Blackthorn 1 lichtgewicht 1 persoons tent Zwart
€84,95 €74,95
+
Enkelboogs bivi tent van Gore-Tex L
€109,95
+
Enkelboogs bivi tent van Gore-Tex XL
€129,95
+
Defcon 5 Bivi Tent - Vegetato Italiano
€159,95
+
Defcon 5 Bivi Tent Olijf Groen
€159,95
+
Defcon 5 Double Bivi tent 2 persoons Vegetato Italiano
€349,95 €295,95
+
Defcon 5 Double Bivi tent 2 persoons OD Groen
€349,95 €295,95
+

Het belang van een outdoor of survival tent

Survival- en outdoor tenten zijn essentieel voor iedereen die graag tijd in de natuur doorbrengt. Of je nu gaat wandelen, kamperen of aan survivaltraining doet, een goede tent biedt bescherming tegen de elementen en zorgt ervoor dat je veilig en comfortabel kunt slapen. Onze tenten zijn robuust, lichtgewicht en eenvoudig op te zetten, perfect voor elk avontuur.

Soorten survival- en outdoor tenten

Er zijn verschillende soorten tenten die geschikt zijn voor diverse behoeften en omgevingen. Ultralichte tenten zijn ideaal voor rugzaktochten en lange wandelingen waarbij elk grammetje telt. Deze tenten bieden bescherming en comfort zonder extra gewicht. Voor extreme weersomstandigheden zijn 4-seizoenen tenten een uitstekende keuze. Ze zijn stabiel, geïsoleerd en bestand tegen sneeuw, wind en regen, wat ze perfect maakt voor winterkamperen en hoogalpiene tochten. Bivaktenten zijn compacte en lichte alternatieven voor minimalisten. Ze bieden basisbescherming en zijn snel op te zetten, ideaal voor snelle overnachtingen en noodsituaties. Voor groepsuitjes en familiekamperen bieden grotere tenten voldoende ruimte en comfort. Deze tenten zijn gemakkelijk op te zetten en bieden meerdere kamers of scheidingswanden.

Waarop letten bij het kiezen van een outdoor tent

Bij het kiezen van de juiste tent is het belangrijk om op een paar dingen te letten. De grootte en het gewicht van de tent moeten passen bij de duur en intensiteit van je activiteit. Kies een tent die voldoende ruimte biedt, maar toch licht genoeg is om gemakkelijk te vervoeren. Weerbestendigheid is ook cruciaal. Zorg ervoor dat de tent water- en winddicht is, vooral als je in extreme omstandigheden kampeert. Een gemakkelijk op te zetten tent bespaart tijd en stress, vooral bij slecht weer of na een lange dag. Goede ventilatie voorkomt condensatie en zorgt voor een aangenaam klimaat in de tent.

Onderhoud en verzorging van je survival tent

Om de levensduur van je tent te verlengen, is regelmatig onderhoud noodzakelijk. Maak de tent schoon en bewaar deze droog en schoon. Controleer voor elke reis de naden en ritsen en repareer eventuele schade direct.

Tent kopen bij Bushpappa

Survival- en outdoor tenten zijn een onmisbaar onderdeel van je uitrusting voor elke buitenactiviteit. Kies de juiste tent voor jouw behoeften en geniet optimaal van de natuur. Ontdek ons brede assortiment en vind de perfecte tent voor jouw volgende avontuur!