• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Onze instructeurs

Rick van der Velde

Rick is eigenaar/oprichter en hoofdinstructeur van Bushpappa.

Rick heeft, na ruim 20 jaar, de financiële wereld achter zich gelaten, om zich volledig te richten op dat wat hij het liefst doet, namelijk Bushcraften, hiken en kanoën.

De liefde voor de natuur en het buiten zijn is er bij Rick al met de paplepel ingegoten. Gaande de jaren heeft hij diverse cursussen en opleidingen gevolgd bij onder andere, In de Outback, Extra, Ray Mears, Voshaar, en het Finse Survival Gilde om nieuwe vaardigheden te leren en zijn kennis uit te breiden. Op het moment is Rick eveneens onderdeel van het Team Living by Nature, waar hij les geeft aan de ouder/kind jaaropleiding.

Voor Rick is het niet meer denkbaar ooit nog iets anders te doen dan mensen de natuur te leren te ervaren en hen te leren dat het in de natuur ook heel comfortabel kan zijn.

Mikko Kettunen

Mikko is de oprichter en hoofdinstructeur van Karu Survival Oy en zal hoofdzakelijk samen met Rick de cursussen en reizen in Finland begeleiden.

Hij heeft 16 jaar ervaring in de Finse Defensiekrachten als Jaeger (Ranger) en opleider/trainer in verschillende divisies als inlichtingen en leiderschap. Mikko is gespecialiseerd in survivaltraining en extreme arctische omstandigheden.

Mikko is van mening dat mensen altijd in de natuur zijn. In de natuur is het makkelijker voor ons om te begrijpen wat onze plek in de wereld is. Zonder de natuur kunnen we onze wortels of onze geschiedenis niet begrijpen. Mikko wil de natuur en het buitenleven dichter bij mensen brengen.