• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Onze instructeurs

Rick van der Velde

Rick is eigenaar/oprichter en hoofdinstructeur van Bushpappa.

Rick heeft, na ruim 20 jaar, de financiële wereld achter zich gelaten, om zich volledig te richten op dat wat hij het liefst doet, namelijk Bushcraften, hiken en kanoën.

De liefde voor de natuur en het buiten zijn is er bij Rick al met de paplepel ingegoten. Gaande de jaren heeft hij diverse cursussen en opleidingen gevolgd bij onder andere, In de Outback, Extra, Ray Mears, Voshaar, en het Finse Survival Gilde om nieuwe vaardigheden te leren en zijn kennis uit te breiden. Vanaf 2018 tot en met 2022 was Rick eveneens onderdeel van het Team Living by Nature, waar hij les gaf aan de ouder/kind jaaropleiding.

Voor Rick is het niet meer denkbaar ooit nog iets anders te doen dan mensen de natuur te leren te ervaren en hen te leren dat het in de natuur ook heel comfortabel kan zijn.

Mikko Kettunen

Mikko is de oprichter en hoofdinstructeur van Karu Survival Oy en zal hoofdzakelijk samen met Rick de cursussen en reizen in Finland begeleiden.

Hij heeft 16 jaar ervaring in de Finse Defensiekrachten als Jaeger (Ranger) en opleider/trainer in verschillende divisies als inlichtingen en leiderschap. Mikko is gespecialiseerd in survivaltraining en extreme arctische omstandigheden.

Mikko is van mening dat mensen altijd in de natuur zijn. In de natuur is het makkelijker voor ons om te begrijpen wat onze plek in de wereld is. Zonder de natuur kunnen we onze wortels of onze geschiedenis niet begrijpen. Mikko wil de natuur en het buitenleven dichter bij mensen brengen.

Katrien is eigenaar - instructeur bij Wild ONE Wildernisschool en biedt samen met Bushpappa.nl de Ouderkind weekenden en jaaropleiding aan. 

Ze was geen typisch buitenkind maar groeide op in een grote stad en haar contact met de natuur beperkte zich
tot de jaarlijkse familievakantie in de Ardennen.

Toch was haar drang naar avontuur er al van jongs af voelbaar en met vele omwegen in de Balkan, bracht die haar naar de maagdelijke bossen van Zuid-Slovenië. Deze verborgen oerbossen,
staan bekend om hun grote verscheidenheid aan soorten, maar ook als het thuis van dieren zoals wolven, beren en
lynxen. Dwalend door de natuur raakte ze gefascineerd door de verhalen van het bos, de zichtbare en
onzichtbare.

Planten en bomen, dieren en hun sporen, vuur en zijn oude geschiedenis, de kennis en vaardigheden van onze
voorouders,... Allemaal onderdelen van een krachtige reeks verhalen die vragen om gehoord en verteld te worden. En dat is precies
wat Katrien wil doen: luisteren, leren, zien, ervaren en doorgeven aan anderen... Na enkele jaren te werken voor Living by Nature als CEO en als instructeur voor ouder-kind activiteiten, was het tijd om haar eigen weg te gaan.

Dennis Hardeman

Dennis is jouw coach/ instructeur bij de MAN-KRACHT weekenden.

Dennis Hardeman van Menskracht 10, houdt ervan om mensen en teams dichtbij zichzelf te laten komen. Hierdoor kunnen ze keuzes maken die bij hen passen. Zodat zij als team en persoon beter functioneren en komt het potentieel wat zij hebben nog meer naar boven. Dit zorgt voor een groter werkplezier en onderlinge betrokkenheid.
Als professional zoek Dennis, vanuit zijn eigen ervaring en kwetsbaarheid, de diepgang in de ander op. Niet als doel, maar als middel om zich in te leven, door te pakken en te confronteren waar dat nodig is. Graag werkt hij vanuit creativiteit en humor waarbij het doel en het resultaat voorop staan.