• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Survival messen

Merken
Mora Companion RVS Outdoormes in diverse kleuren
€17,95 €14,95
+
Morakniv Companion Spark diverse kleuren
€38,95 €30,49
+
Njord Oskar Damast Bushcraft
€79,95
+
BeaverCraft BSH4 Dusk Bushcraftmes Walnoot
€58,95
+
Njord Alviss Scandinavisch Viking mes
€14,95
+
Njord Bjorn Hunter
€54,95
+
Njord Petri Damast Puukko
€79,95
+
Njord Branda Damast Hunter
€79,95
+
Bahco Laplander396-LAP vouwzaag en mes set
€59,95 €49,95
+
Mora Safe kindermes
€13,95
+
Njord Pelle Puukko
€54,95
+
Casstrom No. 10 Swedish Forest Knife Curly Birch met Firesteel
€194,95
+
BeaverCraft BSH3 Nightfall Bushcraftmes Walnoot
€45,95
+
Brusletto Speider Liten Kindermes
€29,95
+
Mora Companion Heavy Duty Carbon MG
€22,95
+
Njord Olam Bushcraft
€54,95
+
BeaverCraft BSH5 Shadow Compact Bushcraftmes
€45,95
+
Casstrom No. 10 Swedish Forest Knife eiken met Firesteel
€179,95
+
Casstrom No. 10 Swedish Forest Knife eiken
€148,95 €128,95
+
Casstrom Woodsman Knife Bog Oak
€179,95 €175,95
+
Hultafors Craftmans Mes HVK
€5,95
+
Casstrom Safari Mini Hunter - STABILISED CURLY BIRCH
€156,50 €136,95
+
Casstrom No. 10 Swedish Forest Knife Green Micarta met firesteel
€179,95 €159,95
+
Mora Bushcraft Black
€49,95
+

Als je bushcraft of outdoor activiteiten onderneemt, dan is een goed survival mes onmisbaar. Een survival mes kan je helpen bij het verzamelen van takken voor het maken van een vuur. Er zijn verschillende soorten survival messen beschikbaar, waaronder survival zakmessen en vaste survival messen.

Wat zijn survival messen?

De oorsprong van het survival mes ligt in Zweden, waar het mes voor het eerst werd ontworpen voor gebruik in de wildernis. Sindsdien zijn er vele varianten van het mes op de markt gekomen, en worden ze wereldwijd gebruikt. Een survival mes is ook wel een bushcraft mes. Je kunt een survival mes goed gebruiken tijdens het bushcraften.

Survival messen of bushcraft messen zijn betrouwbare messen. Survival messen vallen in de zwaarste categorie outdoormessen. Van oorsprong zijn ze bedoeld om mensen die in nood verkeren te helpen. Door bepaalde uitvindingen heb je tegenwoordig ook inklapbare, survival zakmessen.

Scherpte lemmet

Een goed survival mes heeft een scherp lemmet van ongeveer 10-15 cm lang en is gemaakt van duurzame materialen zoals roestvrij staal, koolstofstaal of keramiek. Het lemmet kan een variëteit aan taken uitvoeren, van het snijden van takken en jagen tot het bereiden van vuur.

Wat is een goed survival mes?

Een survival mes is een sterk mes, met vast lemmeten bedoeld om een avontuur in de wildernis te overleven. Je gebruikt een survival mes bij verschillende taken, zoals het snijden van takken, het betonneren van hout en het maken van vuur. Survival messen helpen je om in noodsituaties te overleven en zijn daarom onmisbaar voor elke avonturier.

Het belang van lemmeten bij survival messen

Bij het kiezen van een survival mes is het belangrijk om te letten dat het mes een fulltang lemmet heeft, dwz dat het staal van het mes doorloopt in het handvat,  het type snede dat het mes heeft. Bepaalde uitvindingen, zoals de donkere coating op het lemmet, kunnen helpen bij het verminderen van reflecties en het beschermen van het mes tegen corrosie. Alle vaste messen komen inclusief een schede van leer of kunststof.

Welk soort survival mes ga jij kopen?

Bij ons kun je allround bushcraft messen, zakmessen, outdoor messen met firesteels, jachtmessen, en speciale survival messen voor kinderen, met vingerbescherming en/of afgeronde punt kopen. Er zijn verrassend veel kleuren outdoor messen die je kunt kopen, maar de meeste exemplaren hebben een schutkleur als bruin of groen. Voor de handgreep zijn materialen gebruikt als hout en rubber. We leveren uitsluitend topmerken, waaronder Casstrom, Mora, Hultafors en Opinel. Wil je een survival mes, Bushcraft mes of outdoor mes kopen, dan heb je meer dan genoeg keuze in de Bushcraftshop van Bushpappa. We hebben ook houtsnijmessen in ons assortiment, of zoek je nog een vuurslag? Wij hebben alles om te Bushcraften.

Bushcraft mes Njord Branda Damast Hunter

De Njord Branda Damast Hunter is een Jachtmes in hart en nieren die hoogwaardig vakmanschap combineert met een unieke styling. Het lemmet van de Branda is gemaakt van hand gesmeed gelaagd damast staal. De gespecialiseerde vorm van het lemmet van deze damast Hunter zorgt ervoor dat de Branda perfect is voor algemeen outdoor gebruik, als jachtmes, of voor het villen en uitbenen  van klein wild en/of vissen.

Casstrom Lars Fält mes Curly Birch

Het Casstrom Lars Fält mes is een vaststaand fulltang bushcraftmes. Het lemmet van het Casstrom Lars Fält mes heeft een traditionele droppoint-vorm. Hierdoor kun je de punt goed gebruiken tijdens het houtbewerken. Het lemmet gemaakt van Uddeholm Sleipner staal: Deze staalsoort heeft dezelfde goede kwaliteiten als het oude vertrouwde Böhler K720, maar dan met 8% Chromium zodat deze meer weerstand heeft tegen vlekken/ roesten.

Mora safe

Mora safe is de beste keuze voor beginnende mes gebruikers en is bij uitstek een mes voor jonge bushcrafters. Het handvat is voorzien van een fingerguard die voorkomt dat de vingers kunnen doorschieten over het scherpe gedeelte van het mes. Het 8,2 cm lange lemmet is gemaakt van Carbonstaal en heeft een stompe neus, waardoor de kans op incidentele steekwonden wordt uitgesloten. Een echt bushcraft mes voor kids.

Casstrom Safari Mini Hunter

De Casstrom Safari is ontworpen als een compact jachtmes voor kleiner wild. Toch is dit mes uitstekend geschikt als stevig vaststaand EDC-mes. De Casström Safari wordt geleverd met een degelijke lederen schede. Deze heeft een riemlus voor een riem tot (ongeveer) 5 cm breed.

Kies jouw bushcraft, survival en outdoor producten uit in onze Bushcraftshop

In de Bushcraftshop van Bushpappa kan je alle hierboven genoemde soorten outdoor messen kopen. We hebben messen in elke prijsklasse, variërend van een kleine tien euro voor een simpel maar effectief zakmes tot ruim 200 euro voor een robuust, hoogwaardig afgewerkt bushcraft mes dat je voor elke situatie kunt gebruiken.

Wat je precies nodig hebt hangt natuurlijk helemaal af van het type survivaltocht dat je gaat maken, maar met elk survival mes dat je bij ons kunt kopen zul je met een gerust hart het bos ingaan. We geven je graag persoonlijk en eerlijk advies.

Voor al je vragen neem je contact op via +31621912687 of stuur een e-mail naar [email protected].