• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Casstrom Safari Mini Hunter - STABILISED CURLY BIRCH

€156,50 €136,95
De Casstrom Safari is ontworpen als een compact jachtmes voor kleiner wild. Toch is dit mes uitstekend geschikt als vaststaand EDC-mes.
Voor 17:00 besteld, dezelfde dag verzonden!! Je hebt nog: 03:39 uur
Casstrom Safari Mini Hunter - STABILISED CURLY BIRCH

Omschrijving

De Casström Safari Mini Hunter is, ondanks zijn robuste design, een zeer licht en compact mes dat je gemakkelijk bij je draagt.

Het heeft een ingenieus handvatontwerp met een taps toelopende tang waardoor de Casstrom Safari Mini Hunter zeer mooi uitgebalanceerd en comfortabel in de hand ligt.

Het ontwerp van de Casstrom Safari Mini Hunter in combinatie met de gebruikte materialen maakt dit een zeer mooi maar ook veerkrachtig stuk gereedschap.

De Casstrom Safari Mini Hunter is ideaal als kleine skinner of mes voor het bereiden van eten.

Over het ontwerp:

Het oorspronkelijke idee was om een jagersmes te ontwerpen met minimale afmetingen dat nog steeds efficiënt in gebruik zou zijn.
In eerste instantie was het voor het grote deel van de Britse hertenjagers die jaagden op de kleinere soorten zoals ree en muntjak.

De Casstrom Safari Mini Hunter werd echter door anderen, zoals de Zweedse jager Jeppe Stridh, opgepikt als een ideaal snijgereedschap voor de elandenjagers van zijn land in combinatie met een bosbijl.

Nader onderzoek heeft aangetoond dat het een geschikt en populair compact mes is voor mensen op safari, vandaar de naam Safari Mini Hunter.

Kortom, de Casstrom Safari Mini Hunter is een gemakkelijk mee te nemen stuk gereedschap dat kan worden gebruikt om de ingewanden te verwijderen en om basishuid te villen om de trofee te beschermen als je nog ver van het gereedschap in de auto bent. “ / Alan Wood

Specificaties:

  • Totale lengte: 16 cm
  • Lemmetlengte: 6,5 cm
  • Lemmetbreedte: 2,2 cm
  • Lemmet dikte: 3 mm
  • Gewicht: 90 gr (alleen mes)
  • Staal: RVS Sandvik 14C28N met cryogene behandeling, HRC 59-61
  • Snede: Full Flat Grind
  • Handvat: Stabilised Curly birch met aluminium hardware
  • Schede: Cognac-bruin, Deep pocket schede gemaakt van stevig plantaardig gelooid leder
  • Garantie: 25 jaar

Kort over de versie met RVS:

Ingenieus ontworpen handvat van de Casstrom Safari Mini Hunter van Stabilised Curly birch met een gepolijste afwerking. 
Stevige schede van plantaardig gelooid Europees leer met afvoergaatje.
Zweeds RVS 14C28N van Sandvik. Het blad, dat een speciale cryogene behandeling heeft gehad, blijft erg lang scherp.
Full flat grindin combinatie met het de staaleigenschappen maken de Casstrom Safari Mini Hunter een geweldig mes, effectief voor meerdere taken en makkelijk te slijpen. Gecombineerd met een bijl of één van onze grotere messen heb je alles wat je nodig hebt.

Alle Casström-messen zijn cryogeen geblust. Cryogeen harden is een behandelingsproces waarbij het staal wordt afgekoeld tot zeer koude temperaturen met behulp van stikstofgas. Dit verbetert de prestaties van het staal op moleculair niveau en geeft het blad in de praktijk meer slijtvastheid en maakt het minder vatbaar voor afbrokkeling in vergelijking met een blad met dezelfde hardheid dat niet cryogeen is geblust.

Over Sandvik 14C28N messenstaal

Geoptimaliseerde chemie zorgt voor een hoogwaardig messenstaal met een unieke combinatie van uitstekende snijprestaties (stabiliteit en het behouden van de scherpte), hoge hardheid en goede corrosieweerstand. Sandvik 14c28N is een zeer goed staal voor messen vanwege de samenstelling, de zuiverheid en het vermogen, maar heeft een zeer fijne snede. Het heeft echter de neiging zachter te worden dan ideaal bij conventionele warmtebehandelingsroutines. Casström voegt een cryogene behandelingscyclus toe bij temperaturen onder nul met het gebruik van vloeibare stikstof na het afschrikken om de bladen harder te maken en de staalstructuur te verbeteren. Het proces resulteert in een mes dat een hogere hardheid heeft dan een conventioneel gehard mes en dat langer een betere snede behoudt door het potentieel van het Sandvik 14c28n-staal te optimaliseren. Bij gebruik van een cryogene behandeling is Sandvik 14C28N waarschijnlijk het meest uitgebalanceerde roestvrij staal dat beschikbaar is voor bushcraftmessen en biedt het een hoge slijtvastheid en grote vlekbestendigheid.

Casström ontwikkelt met trots outdoor-uitrusting in Zweden met een individuele stijl van solide vakmanschap en aandacht voor detail.

De Casstrom Safari Mini Hunter wordt volledig in Europa geproduceerd en wordt geleverd met 25 jaar garantie.

Raadpleeg het garantiecertificaat voor meer details

Over de ontwerper:

Alan Wood is sinds 1985 professioneel messenmaker en heeft het geschopt tot meest gekopieerde vakman van de UK vanwege zijn praktische en aantrekkelijke ontwerpen. Zo is hij o.a. ook bekend om zijn samenwerking met survival-expert Ray Mears.

Specificaties
Materiaal: RVS Sandvik 14C28N met cryogene behandeling, HRC 59-61/ Stabilised Curly birch met aluminium hardware/ Bruin cognac
Lengte: 16 cm
Breedte: 2,2 cm
Hoogte: 3 mm
Inhoud: N.V.T.
Kleur: N.V.T.
Reviews
Reviews
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
0 sterren op basis van 0 beoordelingen