• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Casstrom Woodsman Knife Bog Oak

€179,95 €175,95
Woodsman, een bushcraftmes van Casström!
Voor 17:00 besteld, dezelfde dag verzonden!! Je hebt nog: 03:39 uur
Casstrom Woodsman Knife Bog Oak

De Casstrom Woodsman Knife is een bushcraftmes voor mensen die veel aan houtbewerking doen. De scandi-snede (14%) is daarvoor namelijk ideaal. Het mes is ontworpen door Roger Harrington, een bushcrafttrainer die al in 1996 begon met het geven van trainingen op dat gebied. Zoals alle Casstrom messen ligt ook dit bushcraftmes fantastisch in de hand.

Het lemmet gemaakt van Uddeholm Sleipner staal: Deze staalsoort heeft de zelfde goede kwaliteiten als het oude vertrouwde Böhler K720, maar dan met 8% Chromium zodat deze meer weerstand heeft tegen vlekken/ roesten.

Uddeholm Sleipner gereedschapstaal met een hoog koolstofgehalte om het mes duurzaam te maken voor hardhandig gebruik, zoals batonneren en hakken.

Deze variant is voorzien van een scandi-grind. Hierdoor is het lemmet iets dikker en de snede wat beter voor houtbewerking.

De greep is gemaakt van bog oak. In het Nederlands ook wel moeraseiken genoemd. Dat is eikenhout dat heel lang onder de grond heeft gelegen en daardoor lekker hard en donker is. Tussen het hout en de greep is een zwarte liner geplaatst.

De Casström Woodsman Knife wordt geleverd met een degelijke lederen schede. Deze heeft een riemlus voor een riem tot (ongeveer) 6,5 cm breed. 

Afmetingen & gewicht

  • Gewicht 150 gram
  • Lemmethoogte 2.6 cm
  • Lemmetlengte 8.7 cm
  • Lengte 20.5 cm
  • Lemmetdikte 3.7 mm
  • Handgreeplengte 12 cm

Specificaties
Materiaal: Moeraseiken/Uddeholm Sleipner staal/Leer
Lengte: 20,5 cm
Breedte: 3,7 mm
Hoogte: 2,6 cm
Inhoud: N.V.T.
Kleur: Zwart/zilver/bruin
Reviews
Reviews
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
0 sterren op basis van 0 beoordelingen