• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Casstrom Woodsman Knife Bog Oak met firesteel

€174,95 €153,95
Woodsman, een bushcraftmes met firesteel van Casström!
Voor 17:00 besteld, dezelfde dag verzonden!! Je hebt nog: 03:39 uur
Casstrom Woodsman Knife Bog Oak met firesteel

De Casstrom Woodsman Knife is een bushcraftmes voor mensen die veel aan houtbewerking doen. De scandi-snede (14%) is daarvoor namelijk ideaal. Het mes is ontworpen door Roger Harrington, een bushcrafttrainer die al in 1996 begon met het geven van trainingen op dat gebied. Zoals alle Casstrom messen ligt ook dit bushcraftmes fantastisch in de hand.

Het lemmet van de Woodsman is gemaakt van Böhler K720-staal. Dat is een gereedschapsstaalsoort die gelijk is aan O2-staal. Eenvoudig te slijpen en erg taai. Wel belangrijk om na gebruik goed in de olie te zetten: K720 is niet roestvast. Deze variant is voorzien van een scandi-grind. Hierdoor is het lemmet iets dikker en de snede wat beter voor houtbewerking.

De greep is gemaakt van bog oak. In het Nederlands ook wel moeraseiken genoemd. Dat is eikenhout dat heel lang onder de grond heeft gelegen en daardoor lekker hard en donker is. Tussen het hout en de greep is een zwarte liner geplaatst.

De Casström Woodsman Knife wordt geleverd met een degelijke lederen schede. Deze heeft een riemlus voor een riem tot (ongeveer) 6,5 cm breed. Aan de zijkant van de schede vind je een firesteel. Hieraan is een handig elastiek bevestigd zodat je hem vast kunt zetten.

Afmetingen & gewicht

  • Gewicht 150 gram
  • Lemmethoogte 2.6 cm
  • Lemmetlengte 8.7 cm
  • Lengte 20.5 cm
  • Lemmetdikte 3.7 mm
  • Handgreeplengte 12 cm

Reviews
Reviews
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
0 sterren op basis van 0 beoordelingen