• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Casstrom No. 10 Swedish Forest Knife eiken

€148,95 €128,95
De Casstrom No. 10 Swedish Forest Knife is een van de beste outdoor-messen, gemaakt in Zweden. Wanneer je dit mes in handen hebt valt meteen op dat dit mes echt super in de hand ligt!
Casstrom No. 10 Swedish Forest Knife eiken

De Casstrom No. 10 Swedish Forest Knife is een van de beste outdoor-messen, gemaakt in Zweden. Wanneer je dit mes in handen hebt valt meteen op dat dit mes echt super in de hand ligt! De “knik” in de greep draagt bij aan een prettig houvast. Casstrom heeft dit mes ontworpen als een allround outdoor- en bushcraftmes. Dit mes kan het allemaal.

De Casstrom No. 10 Swedish Forest Knife (SFK) is voorzien van een scandi-grind. Hierdoor is het lemmet iets dikker en de snede wat beter voor houtbewerking.

Het lemmet gemaakt van Uddeholm Sleipner staal: Deze staalsoort heeft de zelfde goede kwaliteiten als het oude vertrouwde Böhler K720, maar dan met 8% Chromium zodat deze meer weerstand heeft tegen vlekken/ roesten.

Uddeholm Sleipner gereedschapstaal met een hoog koolstofgehalte om het mes duurzaam te maken voor hardhandig gebruik, zoals batonneren en hakken.

De greep van de No. 10 Swedish Forest Knife (SFK) is gemaakt van mooi eikenhout, die behandeld is met lijnzaadolie. Tussen het hout en de greep is een zwarte liner geplaatst.

De Casstrom No. 10 Swedish Forest Knife (SFK) wordt geleverd met een stevige lederen schede. Deze heeft een riemlus voor een riem tot 6 cm breed.

Specificaties:
Lemmethoogte: 2,7 cm
Lemmetlengte: 9,7 cm
Lemmetdikte: 3,4 mm
Handgreeplengte: 12,2 cm
Lengte: 21,7 cm
Gewicht: 160 gram
Materiaal handgreep: Eikenhout
Materiaal foedraal / etui: leer
Staalsoort: High carbon tool steel Uddeholm Sleipner
Hardheid: 59/60 HRC
Lemmetvorm: droppoint
Type snede: plain edge
Slijphoek: 14º
Slijpwijze: scandi
Garantie op materiaal- en fabricagefouten: 25 jaar
Serie: Swedish Forest Knife
Land van herkomst: Zweden

Specificaties
Materiaal: Eikenhout/Leer/High carbon tool steel Uddeholm Sleipner
Lengte: 21,7 cm
Breedte: 3,4 mm
Hoogte: 2,7 cm
Inhoud: N.V.T.
Kleur: Lichtbruin/zilver/donkerbruin
Reviews
Reviews
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
0 sterren op basis van 0 beoordelingen