• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Tanning Game: Traditional Nordic Tanning Methods for Leather and Furs

1 / 1
€69,00
Een uitgebreide gids over de fascinerende wereld van het traditionele looien met eeuwenoude methoden en volledig natuurlijke grondstoffen.
Voor 17:00 besteld, dezelfde dag verzonden!! Je hebt nog: 03:39 uur
Tanning Game: Traditional Nordic Tanning Methods for Leather and Furs

Tanning Game: Traditional Nordic Tanning Methods for Leather and Furs is een uitgebreide gids over de fascinerende wereld van het traditionele looien met eeuwenoude methoden en volledig natuurlijke grondstoffen. Met duidelijke instructies en een ruime selectie foto's behandelt het boek een uitgebreid scala aan methoden, gereedschappen en hulpmiddelen die worden gebruikt bij het traditioneel looien van huiden van wilde dieren tot duurzaam leer en prachtige pelzen.

Moderne jagers zijn getraind om het wilddier grondig te benutten. Huiden worden echter maar al te vaak verwaarloosd en eindigen als afval, ook al hebben ze als grondstof een ongelooflijke waarde. Onze voorouders wisten dat ze geen enkel deel van een vangst mochten verspillen, maar de eeuwenoude knowhow voor het terugwinnen en verwerken van huiden dreigt te verdwijnen.

De term "traditionele leerlooierij" verwijst naar een eeuwenoude manier om leer te bewerken door de ruwe huid volledig met de hand te verwerken, zonder enige industriële methode of giftige chemicaliën. Alle materialen zijn afkomstig uit de plaatselijke wildernis. Een looivloeistof wordt bereid door boomschors in zoet water te koken, en biologische eidooiers worden gebruikt voor hun onverzadigde vetzuren. Het proces vereist geen dure gereedschappen of complexe werkruimtes - maar tijd, nieuwsgierigheid en moed om hands-on in contact te zijn met de natuur!

Het doel van het boek is de vaardigheden te documenteren en de kennis van de traditionele leerlooitechnieken onder een nieuwe generatie te verspreiden. Deze oude vaardigheden nieuw leven inblazen is de sleutel tot de ontwikkeling van duurzame jachtpraktijken en het behoud van traditioneel vakmanschap.

Schrijfster Hanna Nore is een meester traditionele leerlooier, ambachtsman en lerares uit Finland. Tanning Game bundelt haar brede kennis van traditionele methoden en enorme hoeveelheid praktische ervaring in een fascinerend en grondig handboek voor het ambacht. Perfect voor een beginner die zijn reis begint en een schat aan tips en trucs voor een ervaren crafter.

Productgegevens

  • Titel boek: Tanning Game: Traditional Nordic Tanning Methods for Leather and Furs
  • Auteur: Hanna Nore
  • Uitgever: Rödmossa Oy, Kimito, Finland (maart, 2022)
  • ISBN: 978-952-94-5905-6
  • Taal: Engels
  • Hardcover: 304 pagina's
  • Gesigneerd door de auteur

Reviews
Reviews
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
0 sterren op basis van 0 beoordelingen