• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Survival uitrusting

Survival uitrusting

Vrijwel alles wat je meeneemt op je survivaltrip valt in de categorie ‘survival uitrusting’. Denk dan aan messen, verrekijkers, verlichtingbijlenslijpstenenzagen, maar ook de rugzak waarin je alles vervoert. Deze laatste kun je overigens het beste pas aanschaffen als je al het andere al in huis hebt. Je bushcraft uitrusting moet weloverwogen zijn, want je wilt zo licht mogelijk bepakt zijn. Dus bijvoorbeeld niet drie messen als je met één multifunctioneel exemplaar alles kunt doen. Maar misschien wel weer een zaklamp én een hoofdlamp, voor verschillende situaties.

Snijden, kappen, bewerken

Zonder een goed mes ben je nergens in de wildernis, voor bijvoorbeeld het snijden van hout of het ontleden van vlees of vis. Wil je echt gaan hakken, dan heb je weer een handzame bijl nodig. Sub-tiele klapzagen zijn ook zeer praktisch en als je creatief bezig wilt zijn, kun je uit de voeten met een van de vele houtsnijmessen. Om dit alles scherp te houden, heb je een slijpsteen of andere messenslijper  nodig.

Survival uitrusting kopen

Bushcraften bij daglicht is leuk, maar je wilt ook graag in het donker goed kunnen zien waar je mee bezig bent, tijdens het wandelen of andere activiteiten. Een goede hoofdlamp is daarom noodzakelijk. Om van ver je route, mogelijke gevaren, of gewoon de mooie omgeving te kunnen spotten, gebruik je tenslotte een van onze verrekijkers.