• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Vuur

Vuur

Vuur maken met een firesteel

Vuur maken is zo ongeveer de eerste skill waar je aan denkt als iemand het over survival of bushcraft heeft. Het is ook de belangrijkste vaardigheid om te beheersen als je in de natuur op jezelf bent aangewezen. Vuur betekent warmte, veiligheid en het kunnen bereiden van voedsel en koken van water. Je kunt hierbij natuurlijk spullen gebruiken die je buiten vindt, maar een stuk sneller gaat het met een van onze handige tools, zoals een firesteel of stormaansteker. Je vindt het allemaal in de webshop, net als onmisbare branders en vuurschalen om je eten en drinken in klaar te maken.

Vuur maken is essentieel op vrijwel iedere survivaltocht. Daarnaast is het gewoon gezellig om een lekker knisperend vuurtje te hebben waar je met zijn allen omheen kunt zitten.

Als je moeiteloos en in een handomdraai vuur wilt kunnen maken, gebruik dan een van onze vele firestarters. Items als een firesteel, tinder stick, stormaansteker of stormlucifers mogen eigenlijk in geen enkele survival kit ontbreken. Je kunt kiezen uit verschillende topmerken, waaronder Strikeforce, Kupilka, Hultafors en Light My Fire en Smith's.

Koken en bakken

Als je eenmaal vuur met een firesteel hebt gemaakt voor je voedselbereiding, is het belangrijkste werk gedaan. Maar je bent er dan nog niet. Naast een pot of pan om je voedsel of water in te doen heb je meestal een brander nodig om alles goed te kunnen bereiden. Of een vuurschaal, met of zonder pootjes, waarmee je zelfs zonder kookgerei eten kunt klaarmaken, gewoon door alles op of in de schaal te leggen.