• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Bahco

Merken
Bahco Laplander 396-LAP RESERVE ZAAGBLAD
€19,95
+
Bahco Laplander 396-LAP zaag
€44,95
+
Bahco Laplander396-LAP vouwzaag en mes set
€54,95
+

SNA Europe, deel van Snap-on Incorporated, is de toonaangevende pan-Europese fabrikant op het gebied van handgereedschappen en zagen.

Ze ontwerpen en vervaardigen handgereedschappen en zagen die voldoen aan de strengste vereisten van professionals, en ze focussen zich op innovatie, prestaties en ergonomie. Als innovators hebben ze in de laatste 165 jaar het meest geavanceerde gereedschap ter wereld ontwikkeld. En dat verkopen ze via distributeurs met wie ze langdurige samenwerkingsverbanden opbouwen. Bahco-producten worden voor het merendeel in eigen fabrieken in Europa gemaakt en worden door hun distributeurs aangeboden aan professionele gebruikers. Om hoogwaardig gereedschap te kunnen aanbieden aan hun partners, delen ze in de hele organisatie gemeenschappelijke waarden op het gebied van veiligheid, gezondheid, kwaliteit en ethiek.

WAAROM...staat er op Bahco-producten een vis en een haak?

Nadat Göran Fredrik Göransson zijn staalfabriek in 1862 had opgericht, ging de Europese staalsector in de jaren 70 van die eeuw door een langdurige recessie, met lage prijzen voor algemeen staal en ruwstaalproducten. De prijzen voor verwerkt staal waren veel hoger, wat de interesse voor verwerkt staal deed stijgen. In 1876 werd de bestaande rolstaalfabriek ingewisseld voor een zogenaamde slijpstaalfabriek.

Toen in 1886 de productie van zaagbladen begon, was er behoefte aan een merk dat de speciale kenmerken en kwaliteit kon tonen, en de keuze ging uiteraard uit naar de vis en haak.

"Geef me de zaag met dat kleine visje erop."

Iedereen begreep dat staal met de kwaliteit voor vishaken perfect was voor zagen en ander snijgereedschap. Het was een fantastisch voordeel: een logo zonder letters, taal of ingewikkelde figuren, dat gemakkelijk te herkennen was. Tot in de jaren 50 van de vorige eeuw kon men bosbouwwerkers nog horen vragen naar een 'zaag met het visje'; en in landen met veel analfabetisme is dat vandaag nog steeds het geval.

Een vishaak moet hard en sterk zijn, maar mag niet breekbaar zijn. In die tijd was het produceren van een 'hard maar duurzaam' metaal een wisselende en moeilijke metallurgische taak, maar het 'Bessemerstaal' van de staalfabriek van Göransson leverde staal van optimale kwaliteit.