• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Casstrom No. 10 Swedish Forest Knife Green Micarta met firesteel

€179,95 €159,95
Dit is een fantastisch outdoor-mes, gemaakt in Zweden. Wanneer je dit mes in handen hebt valt meteen de fantastische ergonomie op.
Casstrom No. 10 Swedish Forest Knife Green Micarta met firesteel

Dit geweldige nieuwe mes is gemaakt als een multifunctioneel mes voor de jacht, bushcraft en algemeen gebruik in de vrije natuur.

Het lemmet gemaakt van Uddeholm Sleipner staal: Deze staalsoort heeft de zelfde goede kwaliteiten als het oude vertrouwde Böhler K720, maar dan met 8% Chromium zodat deze meer weerstand heeft tegen vlekken/ roesten.

Uddeholm Sleipner gereedschapstaal met een hoog koolstofgehalte om het mes duurzaam te maken voor hardhandig gebruik, zoals batonneren en hakken.

De messen zijn voorzien van een scherpe vlakke Scandi grind (14%) en hebben een satijnen afwerking (zo scherp als een scheermes).
Dit staal in combinatie met grind maakt deze messen zeer sterk, maar toch zeer makkelijk te slijpen en het geeft een geweldige snede.

Het heft is gemaakt van groen Linnen Micarta.

Het mes wordt geleverd met een stevig schede gemaakt van zwart 3mm dik plantaardig gelooid volnerf leder. Extra brede riemlus, een vloeistof drainage gat en een lanyard gat.

Deze variant is inclusief bijpassend firesteel in de schede.

Over het staal: O2 Hoogwaardig koolstof gereedschapsstaal. Böhler K720 gereedschapsstaal is een zeer taai en sterk olie gehard gereedschapsstaal met hoog koolstofgehalte. De chemische samenstelling maakt het mogelijk op hoge mate te harden met behoud van buigzaamheid en toch erg taai waardoor deze zowel makkelijk te slijpen is en toch een scheermes scherpe snede heeft.
Hoewel dit makkelijk te slijpen is, door het lage gehalte aan chroom, betekent dat wel dat het eerder zal roesten als deze nat blijft en moet daarom altijd goed droog worden gemaakt na gebruik en behandeld worden met olie of was alvorens je het mes weer opbergt.

Garantie op materiaal- en fabricagefouten 25 jaar

Afmetingen & gewicht

  • Gewicht 180 gram
  • hardheid: 58-60 HRC
  • Lemmethoogte 2.7 cm
  • Lemmetlengte 9.7 cm
  • Lengte 21.7 cm
  • Lemmetdikte 3.4 mm
  • Handgreeplengte 12.2 cm

Specificaties
Materiaal: Uddeholm Sleipner staal/leer/groen Linnen Micarta
Lengte: 21,7 cm
Breedte: 3,4 mm
Hoogte: 2,7 cm
Inhoud: N.V.T.
Kleur: Groen/zwart/zilver
Reviews
Reviews
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
0 sterren op basis van 0 beoordelingen