• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Fatwood tinder bundel

€4,95
Fatwood brandt snel, lang en heet. Een perfecte basis om het grote vuur mee aan te steken. Ook onder natte omstandigheden brandt fatwood ook heel goed
Voor 17:00 besteld, dezelfde dag verzonden!! Je hebt nog: 03:39 uur
Fatwood tinder bundel

Fatwood tinder bundel

Deze fatwood stokjes zijn 100% natuurlijke aanmaakhoutjes voor het kampvuur, de barbecue, vuurkorf, openhaard en terraskachel en geven een heerlijke geur af tijdens het branden.

In combinatie met een Firesteel is fatwood een onmisbaar attribuut geworden bij outdoor liefhebbers. Schraap wat van het fatwood en de schraapsels zijn heel makkelijk aan te steken met een firesteel. Je kan ook een vlammetje tegen het fatwood aan houden en het brandt.

Fatwood brandt snel, lang en heet. Een perfecte basis om het grote vuur mee aan te steken. Ook onder natte omstandigheden brandt fatwood goed omdat het vooral de hars is die brandt en niet het hout.

Deze fatwood stokjes worden gewonnen uit de Ocote naaldboom (Pinus oocarpa) uit Honduras. Na het omwaaien of na een natuurlijke bosbrand produceert het wortelgestel van deze boom nog een tijdlang sappen. De boomstronk raakt zo tot wel 80% verzadigd met hars.

Het hout uit deze stronken wordt op deze manier zeer licht ontvlambaar. De Mayas wisten dat al duizenden jaren geleden en gebruikten dit hout bij het aanmaken van hun vuren.

Fatwood wordt gemaakt op een milieuvriendelijke manier.
100% duurzame bosbouw.
ICF registratienummer uit Honduras Gov: 00507

Deze bundels fatwood zijn 100% natuurlijk en worden geleverd in bundels van +/- 500 gram.(ca. 25 stuks) in een papieren wikkel.(ø 6 x 21 cm).

Specificaties
Materiaal: Hout
Lengte: 21 cm
Breedte: 6 cm
Hoogte: 6 cm
Inhoud: N.V.T.
Kleur: Bruin
Reviews
Reviews
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
0 sterren op basis van 0 beoordelingen