• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Hultafors Dvardala 0,7 Premium Jacht- en Bosbijl

€159,95
Een perfecte bijl voor de jacht en het bosleven. Een combinatie van verschillende soorten bijlen, ideaal voor in het bos, waar allerlei uitdagingen wachten.
Voor 17:00 besteld, dezelfde dag verzonden!! Je hebt nog: 03:39 uur
Hultafors Dvardala 0,7 Premium Jacht- en Bosbijl

De Hultafors Dvardala Jacht- en Bosbijl is een perfecte bijl voor de jacht en het bosleven. Het is een combinatie van verschillende soorten bijlen, ideaal voor een dag in het bos, waar allerlei verschillende uitdagingen wachten.

De Hultafors Dvardala Jacht- en Bosbijl heeft hetzelfde type kop als de Hultafors Åby-bijl, maar het handvat is korter - lengte 440 mm (17 inch) - waardoor de bijl gemakkelijker mee te nemen is, bijvoorbeeld in een rugzak.

Het kortere handvat van de Hultafors Dvardala Jacht- en Bosbijl maakt het ook gemakkelijker om met de bijl dichtbij het lichaam te werken. De bijl is geschikt voor precisiewerk, zoals houtsnijwerk of het bouwen van schuilplaatsen, vuurplaatsen en andere zaken rondom een kampeerplaats. Dat komt door de goed geproportioneerde handinkeping en een semi-rechte rand met een vlakke en brede slijping. Door de handinkeping kunt u de kop vastpakken en de bijl met maximale controle hanteren.

De rand van de Hultafors Dvardala Jacht- en Bosbijl is een halfrechte rand met vlakkere zijkanten, waardoor de bijl stevig tegen het hout aan kan liggen bij hakken in de lengterichting. Maar deze rand is nog steeds voldoende gekromd om te gebruiken voor lichtere bosbouwwerkzaamheden, zoals het vrijmaken van een pad of een vuurlinie. De kop van de Hultafors Dvardala Jacht- en Bosbijl is iets dikker boven de wangen, waardoor hij goed kan splijten om brandhout te hakken.

Dvardala is een geschenk dat elke jager zal waarderen en is natuurlijk ook geschikt voor het verwerken van wild in het veld. De bijl wordt sinds 1697 volgens de traditie met de hand gesmeed in Hults Bruk.

De bijl is vernoemd naar Dvardala, wat een oude naam is voor het bosgebied net ten noorden van Hults Bruk. Hier begint het Kolmården-bos en vanaf de berg Borgar in Dvardala heeft u een fantastisch uitzicht over het gebied dat bekend staat om de goede jacht op wilde zwijnen en ander wild. Zorg goed voor de bijl en hij zal jarenlang uw trouwe gezel zijn.

Hultafors is erg trots op het vakmanschap en de kwaliteit van haar bijlen en ze geven u levenslange garantie op de bijlkop, welke met de hand gesmeed uit Zweeds koolstofdioxide-neutraal bijlstaal.

Kenmerken:

De kop van de Hultafors Dvardala Jacht- en Bosbijl weegt nominaal 0,7 kg en is gemaakt van Zweeds CO2-neutraal bijlstaal.
De semi-rechte snede heeft een Scandinavisch premium slijpsel dat gepolijst, vlijmscherp en klaar voor gebruik is.
De Jacht- en Bosbijl heeft een gebogen, smal handvat met een geprononceerde eindknop voor een stevigere grip.
De schede is gemaakt in Zweden met huiden van Zweedse koeien en wordt vervaardigd met de grootste zorg voor de dieren en het milieu. is plantaardig gelooid volnerfleer, daarom zeer duurzaam, en de natuurlijke behandeling zorgt ervoor dat het mooi zal verouderen tijdens het gebruik.
Semi-rechte snede met een Scandinavische slijping – gepolijst, vlijmscherp en direct klaar voor gebruik.
440 mm lang (17 inch) houten handvat van met lijnolie behandeld Amerikaans hickory.
De kop van de Hultafors Dvardala 0,7 Premium Jacht- en Bosbijl wordt vastgezet met zowel een houten wig als een stalen ringwig.
Schede gemaakt van plantaardig gelooid Zweeds nerfleer.

Specificaties:

Lengte steel: 44 cm
Materiaal steel: Amerikaans Hickory
Gewicht bijlkop: 700 gram
Staalsoort bijlkop: Zweeds koolstofdioxide-neutraal bijlstaal (koolstofstaal)
Garantie: Levenslang op de bijlkop
Totaal gewicht: 970 gram
Schede: Ja
Materiaal schede: Volnerfleer
Soort bijl: Bushcraftbijl, kampeerbijl, jachtbijl, trekkingbijl, carvingbijl

Reviews
Reviews
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
0 sterren op basis van 0 beoordelingen