• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Wilma Naturprodukter Incendo verkoold katoen

€12,49
Verkoold katoen heeft een uitstekend vermogen om vonken van de vuurslag op te vangen en gloeit vervolgens met hoge hitte, waardoor het snel en gemakkelijk is om
Voor 17:00 besteld, dezelfde dag verzonden!! Je hebt nog: 03:39 uur
Wilma Naturprodukter Incendo verkoold katoen

Een vuurtje stoken met een traditionele vuurslag is een geweldige en makkelijke manier om een kampvuur op een historische manier aan de gang te krijgen.

Wanneer de vuurslag tegen een scherp stuk vuursteen wordt geslagen, geeft deze een regen van vonken af die vervolgens verkoold katoen doen ontbranden, die dan begint te gloeien.

Plaats de sintels vervolgens in een bundel droog gras, schors of pluizig jutetouw en blaas erop tot het vlammen geeft.

Vuur maken met een vuurslag is een leuke en traditionele manier om te leren als alternatief voor de moderne methoden. Het is echt bevredigend om vuur te maken zoals vroeger en als je er eenmaal mee begonnen bent, voelt het al snel als 1 van de leukere manieren om vuur te maken in de buitenlucht. Eenvoudig, historisch en echt...

Vanaf de ijzertijd, tot de uitvinding van de lucifer, was het gebruik van de vuurslag een gebruikelijke methode om vuur te maken. Deze methode was wijdverbreid in Europa in de oudheid, de middeleeuwen en de Vikingtijd en werd tot in de 19e eeuw gebruikt om vuur te maken. Pas in de jaren 1830 werd het eerste type lucifer, de fosforlucifer, op grote schaal gebruikt.
De industriële productie van lucifers, die in 1832 begon, leidde geleidelijk tot het verdwijnen van het gebruik van de vuurslag.

Reviews
Reviews
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
0 sterren op basis van 0 beoordelingen