• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Silky Pocketboy Professional 170mm - Outback Edition

€43,75
Deze zaag is speciaal ontworpen voor gebruik door jagers en bushcrafters. Je kunt er naast hout ook botten mee zagen.
Voor 17:00 besteld, dezelfde dag verzonden!! Je hebt nog: 03:39 uur
Silky Pocketboy Professional 170mm - Outback Edition

De Silky Pocketboy Outback Edition is een versie van de Silky Pocketboy die speciaal is ontworpen voor gebruik door jagers en bushcrafters. Hij is namelijk niet alleen handig voor hout, je kunt er ook botten mee doorzagen. Deze zaag is compact en lichtgewicht, waardoor je hem gemakkelijk overal mee naartoe neemt. Je vergrendelt het blad in twee verschillende zaagposities met de vergrendelknop. Zit de zaag ingeklapt? Dan zitten de scherpe zaagtanden veilig bedekt in de handgreep. Hij wordt geleverd inclusief hardcase holster.

De handgreep van deze zaag is gemaakt van een hout/composiet samenstelling. Hiervoor voelt hij warm aan en ligt hij comfortabel in de hand. Bovendien zorgt dit materiaal voor meer controle over de zaag dan de reguliere Silky handgrepen.

Zaag voor bushcraft en jagen

Wat is dan het verschil tussen deze zaag en de reguliere Silky Pocketboy? Silky heeft het zaagblad van deze Pocketboy Outback Edition dikker en stijver gemaakt, daardoor is hij 100% outdoor proof. Ook is er op het zaagblad en de tanden een zwarte coating van een nikkel/tin mix aangebracht. Dit verlengd de levensduur van het zaagblad en levert geweldige zaagprestaties. Bovendien is de kleur van het zaagblad donker en niet reflecterend, waardoor je minder goed zichtbaar bent in het donker. Wel zo handig tijdens het jagen.

De Silky Pocketboy Outback Edition gebruiken

Het blad van deze Silky zaag is erg hard. Hierdoor zaagt hij als geen ander, maar het vereist wel een beetje aandacht tijdens gebruik. Deze zaag is een trekzaag. Dit betekent dat het blad zo niet kan buigen tijdens gebruik. Let er op dat het blad bij het naar voren bewegen nooit geforceerd wordt. Hierdoor loop je het risico op breuk. Zoals bij elke zaag: laat de zaag het werk doen en forceer niets. Hierdoor zul je minder snel vermoeid raken en het komt de levensduur van de zaag ten goede. Door de handgreep op verschillende punten vast te houden kun je de houtafname sturen. Dicht bij het blad vasthouden betekent weinig druk op het blad en geringe houtafname. Hierdoor kun je erg gericht en precies zagen. Wanneer je de handgreep verder naar achter vasthoudt is de druk groter en zaag je sneller, maar minder precies.

Specificaties

  • Materiaal: Authentic Premium Japanese Steel
  • Bladlengte: 170 mm
  • Vertanding: 10 tanden per 30 mm
  • Afmetingen uitgevouwen: 375 x 65 x 25 mm
  • Afmetingen ingevouwen: 210 x 60 x 25 mm
  • Gewicht: 248 g
  • Kerf: 1.3 mm

Reviews
Reviews
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
0 sterren op basis van 0 beoordelingen