• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Wilma Naturprodukter Elddon Vuurslag set

€24,95
Een vuurtje stoken met vuursteen en staal is een geweldige en eenvoudige manier om een kampvuur op een traditionele manier aan aan te steken.
Voor 17:00 besteld, dezelfde dag verzonden!! Je hebt nog: 03:39 uur
Wilma Naturprodukter Elddon Vuurslag set

WILMAS ELDDON
Een vuurtje stoken met een traditionele Elddon is een geweldige en makkelijke manier om op een historische manier een kampvuur aan de gang te krijgen.

Vanaf de IJzertijd tot de uitvinding van de lucifer was het gebruik van vuurslag een gebruikelijke methode om een vuur te starten.

In de Scandinavische landen is de vuurslag al bekend sinds de vroege migratietijd, en het werd op het platteland gebruikt tot het midden van de 19e eeuw, toen lucifers op grotere schaal begonnen te worden gebruikt.

Verkool katoen verving takkenbossen, vooral bij de adel en de iets meer welgestelden, in de 18e-18e eeuw, waar verkoold katoen en de vuurblik een prominente plaats innamen op de schoorsteenmantel. Voor het gewone volk was katoenen stof te kostbaar om er houtskoolstof van te maken.

Deze methode om vuur te maken was wijdverbreid in Europa in de oudheid, de middeleeuwen en de Vikingtijd en werd tot ver in de 19e eeuw gebruikt, voordat de industriële productie van lucifers, die in 1832 op gang kwam, geleidelijk een einde maakte aan het gebruik van de vuurslag en verkoold katoen.

Wanneer de vuurslag tegen een scherp stuk vuursteen wordt geslagen, komt er een vonkenregen vrij die het verkoolde katoen doet ontbranden, die vervolgens begint te gloeien.

Vervolgens legt men de gloeiende verkoolde katoen in een bundel droog gras, schors of gepluisd jutegaren en blaast erop tot de vlammen oplaaien.

Deze manier van vuur maken is een uitstekende vaardigheid om te leren als alternatief voor de moderne methoden. Het is echt bevredigend om vuur te maken zoals in het verleden en als je er eenmaal mee begonnen bent, voelt het al snel als de beste manier om vuur te maken in de buitenlucht. Eenvoudig, historisch en echt...

Het waterdichte blik bevat een traditionele vuurslag van koolstofrijk staal, scherpe scherven vuursteen, stokjes venkel, jutegaren en een flinke hoeveelheid verkoold katoen.

Hij wordt geleverd in de glanzende blik zoals te zien is op de foto's.

Van vonk tot laaiend vuur...!

Reviews
Reviews
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
0 sterren op basis van 0 beoordelingen