• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Hakbijl

Merken
Robin Wood Carving Bijl
€69,95
+
Robin Wood Carving Bijl Large
€74,95
+
Njord Malin Small | Trekkingbijl
€49,95
+
Njord Viktor Viking Medium Vikingbijl
€79,95
+
De Woodland Axe van Robin Wood
€83,00
+
Njord Skade Damast Small Trekkingbijl
€89,95
+
Hultafors Aby 0,7 Premium hakbijl / Forest Axe
€173,95
+
Njord Huldra Damast Medium Universeelbijl
€139,95
+
Njord Snida Carving Bijl
€149,95
+
Njord Vidar Viking Damast Medium Vikingbijl
€139,95
+
Hultafors Trekkers Little Helper
€25,95
+
Hultafors Trekkingbijl H 006 SV
€67,95
+
Njord Arvid Medium Universeelbijl
€79,95
+
Hultafors Classic Trekkingbijl Hultan 0,5 Premium
€119,95
+
Njord Skarp Carving bijl
€149,95
+
Mora Camping Axe Outdoor Bijl Groen of Oranje
€59,95 €54,95
+
Fiskars CanadaSolid Outdoor Bijl Medium
€44,95
+
Fiskars Norden N12 Kloofbijl
€79,95
+
Hultafors Hakbijl HY10 - 0,9 SV
€68,95
+
Fiskars Norden N10 Outdoorbijl
€69,95
+
Hultafors Qvarfot 0,85 Premium hakbijl / Felling Axe
€129,95
+
Fiskars Norden N7 Outdoorbijl
€61,95
+

Als je gaat bushcraften of op survival gaat, wil je natuurlijk wel een geschikte outdoor bijl kopen. Als je flink met hout in de weer gaat, en dan vooral met de wat grotere takken en houtblokken, is het verstandig om één of meerdere survival bijlen mee te nemen. Afhankelijk van hoe serieus je al deze activiteiten gaat aanpakken, kun je uit de voeten met een fijne universele outdoor hakbijl of zul je juist verschillende specialistische bijlen moeten kopen.

Hakbijl: Traditionele methodes voor het kapwerk van kleine bomen

Een hakbijl is een onmisbaar gereedschap voor het kapwerk van kleine bomen. De traditionele methodes voor het maken van een hakbijl zijn nog steeds van toepassing en zorgen voor een kwalitatief hoogwaardig stuk gereedschap. Hieronder vind je enkele belangrijke kenmerken van een goede hakbijl.

Handgesmede bijl

Een goede hakbijl heeft een handgesmede bijlkop, gemaakt van gezandstraald en helder gelakt staal. Dit zorgt voor een sterk en duurzaam gereedschap dat geschikt is voor verschillende klussen. Bovendien is het staalvan de bijlkop gemaakt van Zweeds bijlenstaal met geavanceerde bladgeometrie voor optimale slagkracht. Een voorbeeld van een handgesmede bijl is de Njord Skade Damast Small Trekkingbijl.

Gemaakt voor verschillende klussen, van brandhout tot bushcraften

Een hakbijl kan worden gebruikt voor verschillende klussen, van het hakken van brandhout tot het vellen van bomen. Het is belangrijk om te kiezen voor een hakbijl die geschikt is voor uw specifieke behoeften. Er zijn verschillende merken en modellen beschikbaar, dus kies er een die past bij uw tuingereedschap en klussen. Wij hebben in ons assortiment veel hakbijlen die ideaal zijn voor bushcraften. Als je flink met hout in de weer gaat, dan is het verstandig om één of meerdere survival bijlen mee te nemen.

Voor het kapwerk van kleine bomen is een kleine en compacte hakbijl ideaal. Het moet gemakkelijk te hanteren zijn en toch voldoende slagkracht hebben om het werk snel en efficiënt te kunnen uitvoeren. Een goede hakbijl is gezandstraald voor een betere duurzaamheid en de snede moet scherp genoeg zijn voor het hakwerk van kleine bomen.

Waarvoor gebruik je een hakbijl?

Als je gaat bushcraften is het belangrijk om goed voorbereid te zijn, en daar hoort een goede bijl bij. Een universele bijl is dan ook een onmisbaar stuk gereedschap voor deze activiteit. Het is daarbij belangrijk dat de bijlkop speciaal gecoat is, zodat deze goed bestand is tegen alle weersomstandigheden. De bijlkop van mijn hakbijl is dan ook speciaal gecoat en gemaakt van heldergelakt staal, waardoor deze er niet alleen mooi uitziet, maar ook nog eens lang meegaat.

Tijdens het bushcraften kom je vaak kleine bomen tegen die je moet kappen. Dit is geen probleem met een compacte hakbijl. Hiermee kan je gemakkelijk en snel kleine bomen omhakken en een kampvuur aanmaken met het aanmaakhout dat je met dezelfde bijl hebt gekapt.

Bushcrafting en hakbijl

Bushcraften is een geweldige manier om de natuur te verkennen en te leren hoe je in het wild kunt overleven. Een essentieel onderdeel van bushcraften is het hebben van de juiste uitrusting, waaronder een bijl. En niet zomaar een bijl, maar een speciaal gecoate bijlkop die is gemaakt van heldergelakt staal en een handvat heeft dat is gebogen en gemaakt van gezandstraald hickory hout.

Met deze bijl kun je kleine bomen omhakken en snoeien voor het maken van een onderkomen en het verzamelen van brandhout. De kleine kapwerkzaamheden kunnen worden gedaan met een kleine kapwerk gemaakt van gezandstraald staal. Het gezandstraalde en heldergelakte staal zorgt ervoor dat de bijlkop beschermd is tegen corrosie en langer meegaat.

Als je eenmaal de bomen hebt omgehakt, kun je beginnen met kloven met behulp van de bijl en de kloofbijl. Deze bijlen zijn handgesmeed en gemaakt van staal, wat zorgt voor een scherpere en duurzamere snede. Het gemaakte werk is van hoge kwaliteit en zal je helpen bij het opzetten van een kamp en andere klussen die je onderweg tegenkomt.

Het handvat van de bijl is gebogen en gemaakt om comfortabel in de hand te liggen en meer controle te bieden tijdens het hakken. Bij ons vind je hakbijlen die je ondersteunen tijdens het bushcraften!

Bestel voor 17.00 uur je producten in onze webshop

Een outdoor of survival bijl koop je net als al je andere survival uitrusting in de webshop van Bushpappa. Of je nu normale outdoor hakbijl, een jagersbijl of een trekkingbijl wilt kopen, de bijlen zijn altijd van goede kwaliteit. Zo heb je altijd een goede tool om brandhout te hakken, bomen om te hakken of hout uit te hakken om te carven. Ze worden doorgaans geleverd met lederen schede of opberghoes, waarmee je de bijl thuis goed kunt opbergen of veilig bij je kunt dragen. Het handvat is meestal van hout maar soms ook van kunststof. Heb je nog vragen of behoefte aan persoonlijk advies? Neem gerust contact op via +31621912687 of stuur een e-mail naar [email protected].