• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Firesteels

Merken
Firesteel los zonder handvat in diverse maten
€5,50
+
KUPILKA Firesteel 8, Original
€17,49 €15,95
+
Light My Fire Firesteel Bio 2.0 Scout
€14,50 €13,95
+
Hultafors firesteel
€11,99
+
Light my Fire Firesteel Bio army 2.0
€21,25 €19,00
+
SOL Fire Lite Vuurstarter Kit
€21,95
+
Gewei firesteel
€25,00
+
Gewei firesteel
€17,45
+
Gewei firesteel
€25,00
+
Gewei firesteel
€19,95
+
Gewei firesteel
€17,45
+
Gewei firesteel
€19,95
+
Gewei firesteel
€25,00
+

Vuur maken met een firesteel

Als je vuur wilt maken zonder aansteker of lucifers en ook niet urenlang bezig wilt zijn met stokjes, vuurbogen en vuurstenen, is vuur maken met een firesteel de beste oplossing. Een firesteel - of vuurstaal - is eigenlijk gewoon een metalen staafje, dat je gebruikt in combinatie met een ‘strijker’ - een speciaal scherp metalen ‘lipje’ of gewoon een zakmes - die je snel en hard langs de firesteel schaaft om vonken te maken. Als je deze vonken vervolgens contact laat maken met droog tondel, ontstaat er vuur. Bij ons kun je de voor jou perfecte firesteel kopen, als ook handige tinder sticks - licht ontvlambaar hout - waarmee je altijd en overal vuur kunt maken.

Soorten en merken Firesteel

Bij Bushpappa slaag je altijd, met een groot aanbod aan voordelige en kwalitatief hoogwaardige firesteels, van gerenommeerde merken als Kupilka, Light My Fire, Strikeforce, Hultafors en Smith's. Je kunt losse firesteels bestellen, zonder handvat, of - zoals gebruikelijk - met een ‘striker’ eraan vast. Sommige hebben een lanyard (touwtje) of zijn multifunctioneel met bijvoorbeeld, een liniaal, een fluitje en opbergruimte voor tondel. Tenslotte zijn er vele kleuren handvatten en touwtjes beschikbaar, van oranje tot groen tot houtkleur.

Firesteel kopen

In onze webshop hebben wij diverse firesteels te koop, evenals verschillende toebehoren, zoals makkelijk brandbare tinder sticks. Met behulp van de filtermogelijkheden bepaal je eenvoudig welk merk, model, welke kleur en prijscategorie je te zien krijgt. Bedenk even goed wat je nodig hebt. Hoe, waar en hoe lang wil je de firesteel gebruiken bijvoorbeeld? Sommige zijn namelijk dikker en langer en kun je dus vaker strijken, maar een extra compact exemplaar is natuurlijk ook handig.