• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Outdoor hakbijl

Merken
Njord Vidar Viking Damast Medium Vikingbijl
€119,95
+
Njord Skade Damast Small Trekkingbijl
€89,95
+
Njord Malin Small | Trekkingbijl
€49,95
+
Robin Wood Carving Bijl
€68,95
+
Njord Viktor Viking Medium Vikingbijl
€79,95
+
Njord Huldra Damast Medium Universeelbijl
€119,95
+
Njord Arvid Medium Universeelbijl
€79,95
+
Hultafors Hakbijl HY10 - 0,9 SV
€68,95
+
Robin Wood Carving Bijl Large
€78,95
+
Hultafors Trekkers Little Helper
€21,50
+
Mora Camping Axe Outdoor Bijl Groen of Oranje
€55,50 €47,95
+
Hultafors Qvarfot 0,85 Premium hakbijl / Felling Axe
€129,95
+
De Woodland Axe van Robin Wood
€83,00
+
Fiskars CanadaSolid Outdoor Bijl Medium
€44,95
+
Fiskars Norden N12 Kloofbijl
€79,95
+
Fiskars Norden N10 Outdoorbijl
€69,95
+
Fiskars Norden N7 Outdoorbijl
€64,95
+

Als je gaat bushcraften of op survival gaat, wil je natuurlijk wel een geschikte outdoor hakbijl kopen. Als je flink met hout in de weer gaat, en dan vooral de wat grotere takken en houtblokken, is het verstandig om één of meerdere survival bijlen mee te nemen. Afhankelijk van hoe serieus je al deze activiteiten gaat aanpakken, kun je uit de voeten met een fijne universele outdoor hakbijl of zul je juist verschillende specialistische bijlen moeten kopen.

Welke outdoor hakbijl ga jij kopen?

Als je serieus bomen wilt hakken, kun je het beste een echte velbijl kopen, die je met twee handen moet gebruiken. Deze heeft - met ruim 80 centimeter - wel een flink formaat. Voor het splijten van hout gebruik je een kloofbijl, waarvan de bijlkop scherp begint en snel dikker wordt. Voor het ontleden van bomen is het het beste om de traditionele outdoor hakbijl van rond de 65 centimeter te kopen. De wat kleinere handbijlen - voor één hand - zijn 24 tot 50 centimeter lang. Enkele topmerken zijn Fiskars en Hultafors. Van al dat hout hakken heb je vast dorst gekregen. Drink ten alle tijden schoon water met de outdoor water filter.

Bestel voor 17.00 uur je producten in onze webshop

Een outdoor of survivalbijl koop je net als al je andere bushcraftuitrusting in de webshop van Bushpappa. Of je nu normale outdoor hakbijl, een jagersbijl, een timmermansbijl of een trekkingbijl wilt kopen, de bijlen zijn altijd van goede kwaliteit. Zo heb je altijd een goede tool om brandhout te hakken, bomen om te hakken of hout uit te hakken voor woodcarving. Ze worden doorgaans geleverd met lederen schede of opberghoes, waarmee je de bijl thuis goed kunt opbergen of veilig bij je kunt dragen, bijvoorbeeld aan je broekriem. Het handvat is meestal van hout maar soms ook van kunststof. Heb je nog vragen of behoefte aan persoonlijk advies? Neem gerust contact op via +31621912687  of stuur een e-mail naar [email protected].